Camerele video SmartWitness țin departe de camioane imigranții ilegali

Camerele video SmartWitness țin departe de camioane imigranții ilegali
Britanicii de la FCL Logistics ține departe de camioane sale imigranții ilegali cu ajutorul camerelor video SmartWitness.

Majoritatea companiilor de transport rutier care opresc sau tranzitează marile porturi europene, în special cele care leagă Europa de Marea Britanie, se confruntă cu problema imigranilor ilegali, descoperirea acestora în camioane fiind o mare bătaie de cap.

Camerele video SmartWitness țin departe de camioane imigranții ilegali

Spre exemplu, Marea Britanie aplică o amendă de 2.000 de lire sterline pentru fiecare imigrant ilegal descoperit în camion. Desigur, aceștia pot contesta amenda, dar trebuie să facă dovada că și-au luat toate măsurile de necesare pentru a-și asigura camionul.

Pentru a înțelege mai bine amploarea fenomenului și riscurile la care sunt expuși transportatorii, vă spunem că doar în 2017, Marea Britanie a dat amezi record de 7.8 milioane lire sterline, reprezintând o creștere cu 49% față de perioada 2015-2016.

În 2017, la fiecare două ore un camion a fost descoperit de autoritățile britanice că avea pasageri clandestini, iar 3.552 de șoferi de camion au fost amendați.

Prin comparație, în 2011, amenzile pentru pasageri clandestini au depașit puțin peste un 1 milion de lire sterline.

De aceea, pentru a limita acest risc, o mare parte dintre transportatori și-au dezvoltat in-house sisteme de protecție suplimentare, în timp ce alții și-au montat unele, așa cum este cazul britanicilor de la FCL Logistics.

Specializată în logistica de eveniment, camioanele FCL Logistics călătoresc în mod regulat în toată Europa pentru a organiza conferințe, festivaluri de muzică, târguri, expoziții și alte evenimente, astfel că, au nevoie să fie bine protejate, inclusiv împotriva imigranților ilegali.

VEZI ȘI: Abraham Schot preia funcţia de CEO interimar al Audi

Având printre clienți nume sonore din industria muzicală, precum Robbie Williams, compania a investit într-un sistem CCTV, cu ajutorul căruia reușește să țină departe de camioanele sale imigranții ilegali.

Mai exact, la sfatul asiguratorilor, FCL Logistics a montat în interiorul celor 15 remorci ale sale camere video SmartWitness, care să-i împiedice pe posibilii pasageri nedoriți să urce, atunci când camioanele sale opresc în porturi.

De asemenea, sistemul le permite șoferilor FCL Logistics să-i avertizeze pe ceilalți șoferi aflați în zonă de prezența imigranților care încearcă să urce în camioanele staționate în port.

Camerele video SmartWitness țin departe de camioane imigranții ilegali

De altfel, camerele video SmartWitness au surprins o serie de incidente în care imigranții au încercat să urce în sau pe camioane, șoferii reușind să ia măsurile preventive necesare.

Martin Cowie, managerul logistic al companiei, spune că utilizarea acestui sistem CCTV este un real succes, în mod particular util la Calais, dar și în alte porturi, pentru alertarea șoferilor companiei, dar și a colegilor acestora din zonă cu privire la problema imigranților ilegali.

Camerele video sunt o modalitate de protecție, deoarece acestea descurajează tendința imigranților de a urca în camioane, șansele de a fi prinși de autorității fiind mult mai mari.

SmartWitness oferă soluții de camere 360 de grade pentru camioane, care oferă imagini direct pe monitoarele din cabină, respectiv senzori pentru ușile remorcii și camere video care pot fi instalate în remorcă, astfel încât, șoferul să știe în orice moment dacă are sau nu pasageri clandestini.

SmartWitness este cea mai mare firmă din Marea Britanie în domeniul camerelor de cabină, ajutând clienții să-și îmbunătățească siguranța, să elimine incidentele frauduloase și să facă economii semnificative în domeniul asigurărilor.

În 98% dintre incidentele surprinse de o cameră SmartWitness nu există nicio cerere de asigurare contestată.

Follow #infotrucker