Știri

Camion incendiat de migranți în port Calais

O semiremorcă arsă și un șofer de camion amenințat cu drujba în timpul confruntărilor violente dintre grupuri de migranți și poliția franceză în noapte de 29 spre 30 iulie 2016 la Calais.

Încăodată, zona portului Calais, unde de ani de zile locuiesc mii de migranți care încearcă constant să treacă ilegal în Marea Britanie, a fost din nou scena unor acțiuni violente după o perioadă de liniște.

La sfârșitul lunii iulie, zona portului Calais a devenit scena unor confruntări violente între migranți și poliție în cadrul cărora au cazut victime și câteva camioane care așteptau să treacă Canalul.

Camion incendiat de migranți în port Calais

Cel mai tensionat moment s-a derulat în noapte dintre 29 și 30 iulie, când un grup de migranți au amplasat baricade pe drumul ce duce spre port, după care au început să se lupte cu poliția. Scopul barierelor puse de către aceștia a fost acela de a opri camioanele pentru a putea urca în ele. Practic, este o poveste care se tot repetă în zonă.

Speriați, șoferii de camion nu încetinesc, ba chiar accelerează pentru a nu le permite migranților să urce în camioane, și asta, pentru a evita riscul de a fi arestați și acuzați de trafic de migranți precum și refuzul mărfii de către destinatar în cazul în care în semiremorcă se urcat vreun migrant.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz România continuă procesul de „Customer dedication”

Această dinamică a acțiunilor dintre migranți și șoferii de camioane a dus la moartea a șase persoane pe data de 29 iulie.

Tot în noapte de 29 spre 30 iulie, un camion care se deplasa spre port a fost incendiat pentru a provoca o baricadă pe drum, incidentul fiind anchetat de poliția franceză. Șoferul acestui camion a observat la timp focul și a reușit să tragă camionul în afara părții carosabile, totodată, reușind să se salveze și pe sine.

Un alt incident grav a avut loc cu un șofer de camion belgian, care potrivit asociației Freight Transport Association a fost amenințat cu o drujba în cadrul ciocnirilor violente din acea noapte. Drept urmare, asociația a cerut o mai bună protecție a șoferilor de camion care tranzitează zona.

Șoferii britanici sunt îngrijorați de faptul că în urma Brexit-ului, acordul pentru prezența forțelor de poliție britanice la Calais pentru a întări controalele și securitatea în zonă să nu fie anulat.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button