Știri

Camioane blocate în Germania pentru neplata unei amenzi de 90.000 euro

O compania slovenă are trei camioane blocate în Germania pentru neplata unei amenzi cauțiune de 90.000 euro, după repetate încălcări ale legislației de transport.

În urma unei acțiuni de control, derulată pe 5 noiembrie, poliția de autostradă din Dortmund au oprit un camion al unei companii slovene de transport pentru verificări suplimentare.

Camioane blocate în Germania pentru neplata unei amenzi de 90.000 euro

Compania slovenă era deja înregistrată într-o bază de date cu transportatori care au fost depistați cu vehicule având diferite probleme în trafic, motiv pentru care agenții de poliție au decis oprirea camionului pentru control.

Camionul circula pe A2 și a fost oprit în zona Dortmund-Nordost. La verificarea tahografului, agenții au descoperit urme de manipulare, iar la un control specializat s-a constatat că șoferul a condus peste 500 de kilometri fără ca aceștia să fie înregistrați, nerespectând astfel timpii de muncă și odihnă.

Șoferul a fost amendat cu suma de 900 de euro, iar compania slovenă a primit o amendă cauțiune de 30.000 de euro. Aceasta este a treia neregulă depistată la un camion al companiei, aceasta având până acum de plătit o amendă cauțiune totală de 90.000 de euro.

VEZI ȘI: Fiecare land din Germania va decide dacă ridică restricțiile pentru camioane

În aceste condiții, agenții de poliție i-au interzis șoferului să-și continue drumul și au imobilizat camionul cu lanțuri. De asemenea, au marcat compania în baza de date și alte două camioane au fost scoase din circulație, încă unul în zona Dortmund și unul în regiunea Nürnberg.

Cele trei camioane vor fi blocate până când compania va plăti amenzile existente.

Conform poliției din Dortmund, în urma deselor încălcări ale legislației constatate la controalele din acest an, poliția Germană a deschis o bază de date în care sunt notate companiile care au camioane care încalcă legislația și care figurează cu amenzi neplătite.

Baza de date este accesibilă la nivel național, iar agenții de control vor opri toate camioanele companiilor care sunt marcate ca având probleme.

Din aceeași categorie...

Back to top button