Camioane confiscate pentru fraudarea sistemului de taxare

Camioane confiscate pentru fraudarea sistemului de taxare

Poliția Rutieră din provincia Alexandria a descoperit o companie de transport din Bergamo, ale cărei camioane au păcălit sistemul de taxare pe autostrăzile A21 și A4, valoarea prejudiciului fiind estimată la peste o sută de mii de euro.

Potrivit anchetatorilor și administratorului autostrăzilor din Italia, compania de transport lombardă, a cărui nume nu a fost dat publicității, nu ar fi plătit de la începutul acestui an, atenție, 4.464 de treceri efectuate de vehiculele sale pe A4 și A21, valoarea totală a prejudiciului fiind de 101.856 de euro. Ancheta poliției rutiere a arătat că metoda utilizată de compania de transport lombardă este una cunoscută, pe care o aplică și alte companii de transport.

Camioanele foloseau benzile automate Telepass sau plata rapidă (de exemplu, cele pentru cardurile de credit) fără să plătească. Șoferii acestora, cereau ajutorul la interfon pentru a obține un biletul cu plata taxei în termen de cincisprezece zile, pe care nu-l mai plăteau. O altă metodă, mai riscantă, era să se „lipească” în coada de așteptate de camionul din față pentru a traversa odată cu acesta punctul de plată, înainte ca barierele să se închidă.

Camioane confiscate pentru fraudarea sistemului de taxare

La sfârșitul anchetei, proprietarii companiei de transport au fost acuzați și de evaziune fiscală deoarece nu au plătit componenta fiscală a taxei de trecere, egală cu aproape jumătate din taxa de drum. Tocmai pentru această infracțiune, autoritățile au confiscat 44 de camioane ale companiei și au arestat 11 persoane.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

Follow #infotrucker