Camioane cu biogaz Scania P340 pentru colectarea deșeurilor în Finlanda

Camioane cu biogaz Scania P340 pentru colectarea deșeurilor în Finlanda
Compania de servicii municipale Ubraser utilizează șase camioane cu biogaz Scania P340 pentru colectarea deșeurilor în orașul finlandez Kuopio.

Când municipalitatea Kuopio din Finlanda a licitat serviciul de colectare a deșeurilor, filiala finlandeză a celor de la Urbaser a fost pe prima poziție pentru a obține contractul.

Camioane cu biogaz Scania P340 pentru colectarea deșeurilor în Finlanda

Compania a avut avantajul de a oferi serviciile de colectare a deșeurilor cu șase camioane Scania P340echipate cu sistem de propulsie pe bază de biogaz.

„Vom continua să creștem numărul de vehicule cu biogaz”, spune Harri Hietala, managerul flotei de la Urbaser. „Clienții noștri sunt din ce în ce mai interesați de reducerea emisiilor din transport și de ofertele care cer alternative mai prietenoase cu mediul înconjurător”, a completat oficialul.

Cele șase camioane folosite de Ubraser sunt Scania P340, iar în afara emisiilor mici de CO2, acestea vin la pachet cu zgomot redus pentru mediul înconjurător. În plus, cabina acestor camioane a fost gândită special și propune vizibilitate sporită și o ergonomie de top.

VEZI ȘI: Disfrimur testeză primul ansamblu frigorific de 32 de metri și 70 de tone din Spania

Intervalul între două alimentări este de 350 de kilometri, în condițiile în care, traseul unui camion pentru colectarea deșeurilor este de aproximativ 100 de kilometri pe zi. De-a lungul rutelor existente se află o mulțime de stații pentru alimentare, proces care durează 10-15 minute, un timp aproximativ egal cu cel al unui camion alimentat cu diesel.

„Camioanele de biogaz se încadrează perfect în strategia și valorile noastre. La urma urmei, gestionarea deșeurilor face parte din economia circulară. Colectăm deșeuri organice din gospodăriile din Kuopio, care sunt apoi transportate la uzina Kuopio pentru producția de biogaz, spune Arto Ryhänen, directorul general al companiei de gestionare a deșeurilor din Kuopio.

Follow #infotrucker