Stiai ca

Camioane cu cabină de zi și pat montat în spațiul de marfă

Din seria curiozităților întâlnite în transportul internațional vă prezentăm astăzi camioanele cu cabină de zi și pat montat în spațiul de marfă.

Nu este vreo soluție găsită în lumea a treia, ci chiar în SUA. Ea este foarte populară în segmentul camioanelor de până în 12 tone, pentru care americanii nu au nevoie de un permis special de conducere.

Camioane cu cabină de zi și pat montat în spațiul de marfă

Acestea sunt în general modele rigide pentru distribuție, cu cabină de zi, dar companiile mici și mai ales patronii-șoferi le utilizează și pentru curse mai lungi. De aici și nevoia unui spațiu pentru somn, care nu este utilizat neapărat în fiecare zi.

Soluția: un container de OSB montat în spațiul de marfă, lipit de peretele din față, care ține locul de dormitor, cu pat și eventual spații de depozitare. Apoi, în peretele din spate al cabinei este tăiat un orificiu de intrare. Accesul poate fi îmbunătățit prin îndepărtarea scaunelor pentru pasageri.

VEZI ȘI: Cap tractor Iveco Daily pentru transport internațional

Camioanele care apelează la astfel de soluții se disting prin tunelul care conectează cabina cu spațiul de marfă. Dimensiunea patului este doar o problemă de preferințe persoanale.

Majoritatea clienților preferă paturile înguste, folosite doar în cazuri de urgență, dacă nu se găsește un loc de cazare convențional. Acesta are și avantajul că nu ocupă prea mult din spațiul de marfă.

Companii precum Danny’s Custom Truck and Van Sleepers au instalat însă și containere de 1,8 metri lățime. Acestea pot găzdui un pat dublu, frigider vertical, mai multe dulapuri și televizor de mari dimensiuni.

Din aceeași categorie...

Back to top button