Sustenabilitate

Camioane electrice BYD ETM6 pentru IKEA Amsterdam

Top Delivery Services (TDS) a achiziționat 10 camioane electrice BYD ETM6, care vor fi folosite pentru livrări IKEA în Amsterdam.

TDS este un joint venture între furnizorii de servicii logistice Holwerda Transport, Transportbedrijf P.A. van Rooyen și Brakenhoff Transport. Camioanele electrice au fost achiziționate prin intermediul Bluekens EV, partenerul BYD în Olanda.

Camioane electrice BYD ETM6 pentru IKEA Amsterdam

Modelul BYD ETM6 de 7,5 tone are o baterie fier-fosfat de 126 kWh, care asigură o autonomie de 200 km (cu camionul încărcat la maxim). Pe lângă autonomia mare, camionul are și avantajul unei încărcări rapide a bateriilor, la puteri de până la 120 kW.

TDS a instalat deja facilități de încărcare la una dintre locațiile sale. Stațiile vor fi alimentate cu energie solară produsă de propriile panouri ale companiei.

VEZI ȘI: 30 de utilitare electrice Quantron pentru IKEA Austria

Bluekens EV se va ocupa și de managementul flotei de camioane electrice, pentru a garanta un timp de disponibilitate cât mai mare.

În cazul apariției unei defecțiuni, șoferul va fi contactat mai întâi telefonic, pentru asistența necesară repornirii în cursă. Dacă acest lucru nu va fi posibil, tehnicienii dealerului se vor deplasa rapid la camion pentru rezolvarea problemei.

”TDS a făcut deja multe în domeniul transportului electric. Este un moment important, deoarece am devenit instant unul dintre jucătorii majori în segmentul de distribuție ce zero emisii. De ceva timp există în piață o cerere tot mai mare de servicii de transport electric”, a declarat René Wissink, Director al TDS.

Din aceeași categorie...

Back to top button