GreenZoneTop News

DEKRA utilizează camioane electrice pentru formarea viitorilor șoferi

DEKRA va utiliza noile camioane electrice pentru formarea șoferilor din regiunea capitalei Danemarcei, Næstved, Odense și Aarhus.

Prin utilizarea de camioane electrice în programul său de formare, DEKRA dorește să stabilească noi standarde în formarea șoferilor viitorului, contribuind în același timp la un viitor mai ecologic.

Integrarea celor opt camioane electrice Volvo FH Electric 4×2 cu suprastructură interschimbabilă în programul de pregătire nu numai că reprezintă o alegere activă în direcția progresului tehnologic, ci oferă șoferilor și posibilitatea de a se adapta și de a-și îmbunătăți abilitățile într-o industrie care evoluează rapid.

Accentul pus pe instruirea și pregătirea șoferilor cu cele mai noi tehnologii este prima parte a viziunii DEKRA de a converti o mare parte a flotei de camioane, în total peste o sută de camioane, în toate școlile din Danemarca.

Decizia noastră de a trece la camioane electrice pentru stagiarii noștri este o alegere conștientă pentru a răspunde cerințelor care vor fi impuse șoferilor în viitor. Aceștia vor trebui să fie familiarizați cu alte tipuri de vehicule decât cele diesel și pe gaz natural, iar în calitate de centru de formare, este și responsabilitatea noastră ca aceștia să poată încerca diferite tipuri de vehicule în timpul formării lor, spune Christen Bagger, vicepreședinte executiv la DEKRA.

Colaborarea cu Volvo Trucks este o piatră de temelie pentru viitor, cu soluții de instruire inovatoare și eficiente, care răspund atât nevoilor generațiilor actuale, cât și celor viitoare de șoferi.

VEZI ȘI: DHL se bazează pe bio-CNG furnizat de OG Clean Fuels

Noile camioane electrice nu reprezintă un beneficiu doar în ceea ce privește reducerea emisiilor de CO2, ci și în ceea ce privește siguranța și mediul de lucru. Funcționarea silențioasă și vibrațiile reduse sunt în beneficiul șoferului, care este mai puțin obosit și poate fi mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul camionului.

DEKRA utilizează camioane electrice pentru formarea viitorilor șoferi

De asemenea, viața profesională a unui instructor de școală de șoferi este afectată pozitiv de trecerea la camioane electrice. În plus, instructorului și elevului le este mai ușor să dialogheze în timpul mersului, ceea ce permite o mai mare concentrare asupra învățării.

Trecerea DEKRA la camioane electrice ilustrează în mod clar faptul că sectorul transporturilor din viitor se îndreaptă către soluții mai durabile și mai avansate din punct de vedere tehnologic. Acest lucru impune cerințe sporite în ceea ce privește educația, pentru a se asigura că șoferii sunt pregătiți să facă față dezvoltării rapide și transformării ecologice a industriei transporturilor. Considerăm că este curajos și inovator din partea DEKRA să gândească astfel și suntem mândri de această colaborare, a declarat Joakim Nilsson, Business Development Manager Zero Emissions la Volvo Trucks.

Chiar dacă achiziția de camioane electrice reprezintă o investiție mare, DEKRA este hotărâtă să continuie să inoveze în abordarea sa față de cursanți, de programele de formare și de industria transporturilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button