GreenZoneTop News

Camioane electrice Freightliner eCascadia pentru transportul sticlelor Coca-Cola în SUA

Cele 20 de Freightliner eCascadia sunt primele camioane electrice de mare tonaj adăugate în flota californiană a Coca-Cola.

Daimler Truck North America a livrat 20 de camioane electrice Freightliner eCascadia către Reyes Coca-Cola Bottling (RCCB), un îmbuteliator și distribuitor al gigantului american de băuturi răcoritoare Coca-Cola de pe Coasta de Vest și Midwest.

„Colaborarea noastră cu Reyes Coca-Cola Bottling marchează o etapă importantă în promovarea transportului durabil. Integrarea Freightliner eCascadias în flota RCCB demonstrează că afacerile și responsabilitatea față de mediu pot merge mână în mână, promovând în același timp inovația și eficiența”, spune David Carson, vicepreședinte senior, vânzări și marketing, Daimler Truck North America.

RCCB se așteaptă ca cele 20 de camioane electrice Freightliner eCascadia să ducă la reducerea utilizării a 40.000 de galoane (aprox. 150.000 de litri) de motorină pe an.

VEZI ȘI: dm și DSV testează un camion semi-autonom în Germania

Pentru încărcarea noilor camioane electrice, RCCB se va baza exclusiv pe cele 20 de stații de încărcare comerciale Detroit eFill, care au fost instalate la unitatea din Downey. Pentru a completa stațiile de încărcare, RCCB folosește sistemul de gestionare a încărcătoarelor Detroit Charger Management System, o soluție software care oferă o viziune cuprinzătoare asupra flotei electrice și permite gestionarea eficientă a energiei pentru a reduce în cele din urmă costurile operaționale.

eCascadia oferă diferite opțiuni de baterii și axe de tracțiune, oferind o autonomie tipică de 250, 350 sau 370 de km, în funcție de configurație. Multiplele configurații oferite sunt ideale pentru rutele de transport scurt și regional care implică încărcarea la depozite, inclusiv logistica ultimului kilometru, distribuția locală și regională, transportul de marfă și de la depozit la depozit.

Din aceeași categorie...

Back to top button