Sustenabilitate

Până la 25 de camioane electrice Nikola Tre vor fi testate în Portul Hamburg

Cu ocazia inaugurării fabricii europene de camioane electrice din Ulm (Germania), IVECO și Nikola au semnat un memorandum de înțelegere cu Portul Hamburg pentru testarea de vehicule Nikola Tre.

Părțile au anunțat un acord ce prevede implementarea de camioane electrice și a infrastructurii de încărcare necesare în Portul Hamburg în timpul anului 2022. Până la 25 de camioane electrice Nikola Tre BEV vor fi folosite, în două faze, pentru livrări în Portul Hamburg.

Până la 25 de camioane electrice Nikola Tre vor fi testate în Portul Hamburg

Prima fază implică testarea de modele Nikola Tre în port, pentru operațiuni de transport și logistică, dar și a soluțiilor de încărcare de înaltă performanță. În a doua fază a proiectului, camioanele electrice vor fi pe deplin integrate în operațiunile portului, împreună cu serviciile necesare. Vehiculele furnizate vor fi versiuni pentru piața americană, care vor primi o permisiune specială pentru a opera în interiorul portului.

”Portul Hamburg își propune să devină mai prietenos cu mediul, concentrându-se pe aplicarea inovațiilor tehnice în proiecte pilot. Vedem o potrivire între cerințele noastre și performanțele camioanelor care vor fi construite la Ulm”, a declarat Jens Meier, CEO al Autorității Portuare din Hamburg.

VEZI ȘI: Cum accelerează camionul electric Nikola Tre (VIDEO)

”Nikola aplaudă obiectivele de sustenabilitate ale Portului Hamburg și este mândru să lucreze la acest proiect. Avem programe similare și în SUA. Acest tip de acorduri accelerează schimbul global către viitorul fără emisii”, a spus și Mark Russell, CEO al Nikola.

”Cel mai mare port din Germania este locul perfect pentru a demonstra performanțele și competitivitatea modelului Nikola Tre. Abia așteptăm să vedem primele rezultate și să învățăm cum putem asista Portul Hamburg în atingerea obiectivelor de mediu”, a declarat Gerrit Marx, președinte al diviziei de vehicule comerciale și specializate al CNH Industrial.

Din aceeași categorie...

Back to top button