CamioaneSustenabilitate

Camioane electrice Scania cu cabine R și S, pentru transport regional

Scania a prezentat astăzi o nouă generație de camioane electrice cu baterii, bazate pe cabine de dormit R și S, proiectate pentru transport regional.

Noile camioane electrice, care au primit indicativele Scania 45 R și Scania 45 S, sunt disponibile în versiune cap tractor 4×2 și rigid 6×2*4. Puterea continuă a motoarelor electrice este de 410 kW, adică aproximativ 560 CP.

Camioane electrice Scania cu cabine R și S, pentru transport regional

Scania promite că noile camioane au potențialul de a egala și chiar depăși așteptările clienților de la modelele convenționale. Ele sunt susținute de servicii complete, inclusiv infrastructura de încărcare, finanțarea, asigurarea și întreținerea.

Autonomia noilor camioane variază mult în funcție de configurație și topografie. Totuși, un cap tractor 4×2 cu 6 pachete de baterii (capacitate totală de 624 kWh) poate călători până la 350 km cu o singură încărcare, cu o viteză medie de 80 km/h pe autostrăzi.

VEZI ȘI: Test Scania 460 R Super: Eficiență la superlativ

Cele mai favorabile aplicații sunt cele pe rute fixe, cu încărcări planificate la garaj. Încărcările rapide în timpul pauzei de 45 de minute a șoferului vor suplimenta autonomia operațională.

Autotractorul BEV 4×2 cu șase pachete de baterii va avea nevoie de un ampatament de 4.150 mm, permis de noul regulament european privind dimensiunile vehiculelor. Masa maximă în combinație poate fi de până la 64 de tone, conform regulilor din Scandinavia.

Bateriile pot fi încărcate la puteri de până la 375 kW. Astfel, o oră de încărcare parțială poate permite creșterea autonomiei cu 270-300 km. Producția noilor modele va începe în trimestrul al patrulea al anului 2023.

Scania 45 R

Din aceeași categorie...

Back to top button