Ecofriendly

Livrări 100% electrice de alimente, cu camioane Scania, în Suedia

Dagab, compania de logistică a Axfood, cel mai mare vânzător cu amănuntul de alimente din Suedia, face livrări 100% electrice cu ajutorul noilor camioane Scania.

Transporturile de alimente din regiunea Stockholm vor deveni mult mai ecologice după ce Axfood va folosi camioane electrificate Scania pentru livrări electrice.

Livrări 100% electrice de alimente, cu camioane Scania, în Suedia

Dagab, divizia de logistică și achiziții a Axfood, a cumpărat un camion electric cu baterii Scania 25 P BEV și un camion hibrib plug-in Scania P 360 PHEV, cu care va efectua livrări zilnice către magazinele din Stockholm și împrejurimi.

Camioanele electrificate vor face curse între depozitul Dagab din Jordbro către magazinele din oraș. Autonomia electrică extinsă (până la 250 km pentru modelul BEV și până la 60 km pentru PHEV), combinată cu o strategie optimizată de încărcare, îi va permite companiei să facă livrările fără a sacrifica disponibilitatea și eficiența.

VEZI ȘI: DKV își extinde prezența pe piața electromobilității

În același timp, noile camioane vor reduce semnificativ impactul ecologic al operațiunilor Dagab. Bateriile sunt încărcate cu electricitate provenită din surse regenerabile, iar motorul diesel al camionului PHEV este alimentat cu biodieselul HVO.

Livrări 100% electrice de alimente, cu camioane Scania, în Suedia

Scania și Dagab sunt parteneri în proiectul REEL, care își propune să testeze și demonstreze viabilitatea livrărilor electrice de alimente în regiunea Stockholm. Proiectul REEL a început în august 2020 și implică și operatorul de încărcare EV-Box.

Din aceeași categorie...

Back to top button