Ecofriendly

300 de camioane IVECO S-Way NP pentru ESP Solutions

Compania internațională de logistică ESP Solutions a ales tehnologia IVECO de alimentare cu gaz pentru îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate, achiziționând 300 de unități S-Way NP.

Datorită noilor camioane IVECO S-Way NP, ESP Solutions poate evita emiterea a aproape 2.000 de tone de CO2 în fiecare an. Achiziția este echivalentă cu plantarea a 279.000 de copaci. În plus, compania va genera cu noile camioane economii operaționale substanțiale, datorită costurilor mai mici cu carburantul.

300 de camioane IVECO S-Way NP pentru ESP Solutions

ESP Solutions transportă medicamente, produse tehnice, colete și alimente în toată Europa. Obiectivul companiei este de a avea 50% din flotă formată din vehicule sustenabile până în 2022 și 80% până în 2025.

Cu rute în peste 20 de țări, compania a optat pentru tehnologia IVECO de alimentare cu gaz natural datorită maturității, fiabilității și eficienței, susținute de o puternică rețea de servicii în Europa.

VEZI ȘI: IVECO S-WAY 2021: motoare noi și un consum redus cu 3%

Un IVECO S-WAY NP alimentat cu gaz natural lichefiat (LNG) emite cu 95% mai puține particule fine, cu 90% mai puțini oxizi de azot și cu 15% mai puțin CO2 ca un model similar diesel. Tehnologia lasă loc de îmbunătățiri prin utilizarea biometanului, caz în care reducerea emisiilor de CO2 față de un model diesel ajunge la 95%.

În plus față de beneficiile de mediu și zgomotul de funcționare redus, costurile cu carburantul sunt de asemenea mai mici: consumul este mai mic decât la un model diesel, iar prețul de achiziție pentru LNG este mai mic decât cel pentru motorină.

Din aceeași categorie...

Back to top button