ȘtiriTop News

13 orașe din Olanda interzic camioanele Euro V din 2022

De la 1 ianuarie 2022, 13 orașe din Olanda vor aplica reguli mai stricte privind accesul camioanelor în zonele de protecție a mediului.

Dacă în prezent în aceste orașe din Olanda este permis accesul camioanelor cu normă de poluare de la Euro IV în sus, începând din 2022 doar camioanele Euro VI pot intra în zonele urbane protejate.

13 orașe din Olanda interzic camioanele Euro V din 2022

În prezent, 13 municipalități au introdus zone cu restricții pentru camioanele diesel: Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Haga, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam, Hertogenbosch, Tilburg și Utrecht.

Începând de anul viitor, din traficul urban al acestora vor fi eliminate camioanele mai vechi de 2014. Reguli similare se vor aplica și pentru autobuze și autocare.

VEZI ȘI: Combinație de 100 de tone, blocată pe un pod îngust din Olanda

Sunt afectate în special camioanele pentru lucrări municipale, de construcții și cele de distribuție, care trebuie înlocuite cu modele noi.

Următoarea fază a restricțiilor este programată la 1 ianuarie 2025. Din acel moment, orașele din Olanda pot introduce zone cu emisii zero, în care vor putea circula doar camioane electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button