Camioanele au efectuat mai mulți kilometri pe drumurile cu taxă din Germania în 2019

Camioanele au efectuat mai mulți kilometri pe drumurile cu taxă din Germania
În prima jumătate a lui 2019, vehiculele comerciale de peste 7.5 tone au efectuat 20.5 miliarde de kilometri pe drumurile cu taxă din Germania, cu aprox. 19% mai mulți față de aceeași perioadă din 2018.

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri din Germania (BAG) a prezentat cifrele statistice privind numărul de kilometri parcurși de vehiculele comerciale de peste 7.5 tone pe rețeaua de drumuri supusă taxării în prima jumătate din 2019.

Camioanele au efectuat mai mulți kilometri pe drumurile cu taxă din Germania în 2019

Conform raportului BAG, numărul kilometrilor parcurși de camioane pe drumurile cu taxă de drum a crescut considerabil.

Vehiculele comerciale de peste 7.5 tone au parcurs în prima jumătate a anului 2019 aproximativ 20.5 miliarde de kilometri pe drumurile pe care este obligatorie plata taxei de drum.

Această cifră reprezintă o creșttere de 19% comparativ cu aceeași perioadă din 2018 și se datorează în principal extinderii rețelei de drumuri supuse taxării pentru camioane din Germania. Dacă s-ar lua în calcul exclusiv kilometri parcurși pe rețeaua de autostrăzi, atunci creșterea ar fi de doar 1%, conform cifrelor oficiale prezentate de BAG.

În topul camioanelor taxate se află cele înmatriculate în Germania, care, în 2019, au parcurs 58.8% din numărul total de kilometri, ceea ce reprezintă o creștere cu 3% comparativ cu primele 6 luni din 2018. Deși au înregistrat o ușoară scădere de 0.9% față de aceeași perioadă din 2018, camioanele înmatriculate în Polonia au rămas pe locul 2, acestea parcurgând 16.2% din numărul total de kilometri taxați.

VEZI ȘI: BAG a depistat anul trecut 691 de șoferi care au efectuat repausul săptămânal în cabină

Pe locul 3 se află camioanele înmatriculate în Cehia cu 3.7%, de asemenea, și ele în scădere ușoară față de anul trecut.

Camioanele au efectuat mai mulți kilometri pe drumurile cu taxă din Germania în 2019

În ceea ce privește camioanele înmatriculate în România, acestea au parcurs 3.4% din numărul kilometrilor taxați, ceea ce reprezintă o scădere de 0.3%, față de aceeași perioadă din 2018.

Datele statistice în ceea ce privește taxa de drum sunt interpretate după criterii diferite și se actualizează lunar, rapoartele fiind publicate la fiecare 6 luni, oferind și cifre comparative cu perioada similară din anul trecut.

Rapoartele oficiale BAG se întocmesc începând din 2008.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.