infotrafic

Camioanele care livrează vaccinul anti COVID-19 circulă fără restricții în landul Hessen

Autoritățile din landul german Hessen (Hessa) au ridicat toate restricțiile pentru camioanele care livrează vaccinul anti COVID-19.

Ministrul Economiei și Ministrul Transporturilor din landul german Hessen au semnat un protocol prin care ridică toate restricțiile de circulație pentru camioanele care transportă vaccinul anti COVID-19.

Camioanele care livrează vaccinul anti COVID-19 circulă fără restricții în landul Hessen

Astfel, camioanele vor putea circula atât duminica, cât și în perioada sărbătorile legale și pot face chiar excepții de la programul de condus și odihnă.

“Este o perioadă dificilă în care trebuie să contribuim la eficientizarea distribuirii acestui vaccin și vom face tot ce putem pentru ca transportatorii care se ocupă de asta să aibă o misiune cât mai ușoară”, a declarat Ministrul Transporturilor din Hessen într-o conferință de presă.

VEZI ȘI: Semne de întrebare ale autorităților germane privind condițiile de muncă pentru șoferii de camion care transportă pentru Amazon

Restricțiile au fost ridicate și pentru cei care transportă echipamente și orice alte produse medicale necesare centrelor de vaccinare. Ridicarea restricțiilor este valabilă pentru moment până la data de 30 iunie 2021.

În Germania, camioanele de peste 7.5 tone nu au voie să circule duminica și în zilele cu sărbători legale, decât în cazuri excepționale. În plus, autoritățile din landul Hessen iau în calcul și scutirea acestor transporturi de la plata taxelor de drum.

Din aceeași categorie...

Back to top button