GreenZoneTop News

Camioanele Coca-Cola din Olanda utilizează exclusiv HVO100

Coca-Cola este prima companie de băuturi răcoritoare din Olanda a cărei flotă de camioane utilizează exclusiv biocombustibil HVO100.

Anual, camioanele Coca-Cola din Olanda efectuează 50.000 de călătorii pentru transportul de băuturi Coca-Cola, Fanta, Fuze Tea și Chaudfontaine, printre altele.

Astfel, transportul acestora utilizând biocombustibil HVO 100 este un pas important al gigantului american de băuturi răcoritoare către operațiuni comerciale complet neutre din punct de vedere climatic până în 2040, deoarece camioanele alimentate cu biocombustibil HVO100, reduc emisiile de CO2 cu până la 90% în comparație cu cele care folosesc motorină.

HVO 100 (ulei vegetal hidrotratat) este alcătuit până la 92% din fluxuri reziduale care nu mai au nicio întrebuințare, cum ar fi grăsimea folosită pentru prăjit. Pe lângă reducerea CO2, aceasta duce și la o ardere mai curată decât motorina obișnuită, eliberând, printre altele, cu până la 30% mai puține particule și cu 9% mai puțin azot.

Coca-Cola a făcut deja pași importanți în direcția transportului mai durabil și mai eficient în Olanda. De exemplu, compania utilizează pe mai multe rute camioane extra-lungi (LHV), acest lucru economisind o mulțime de călătorii pe an. De asemenea, compania a trecut la 30% biocombustibil cu o parte din camioane.

VEZI ȘI: Coca-Cola România reduce emisiile de CO2 din transport cu ajutorul unui camion Scania CNG

„Odată cu trecerea completă la biocombustibil HVO 100 pentru transportul tuturor băuturilor noastre, ne bazăm pe pașii anteriori și facem un alt pas important înainte. Desigur, înseamnă investiții, dar importanța ambițiilor noastre climatice merge departe”, spune Marijke Jacobs-Heefer, director asociat de logistică al Coca-Cola Europacific Partners Olanda.

Coca-Cola Olanda vede acest lucru ca un mare pas înainte, dar nu ca o destinație finală.

„În acest moment, HVO100 este cea mai durabilă opțiune disponibilă pentru tipul nostru de transport, prin care putem obține reduceri de CO2. Dar, desigur, nu se oprește aici. Continuăm să ne uităm la ce opțiuni mai durabile vor deveni disponibile”, spune Jacobs-Heefer.

Neutru din punct de vedere climatic în 2040

Partenerii Coca-Cola Europacific vor fi complet neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon în Europa de Vest până în 2040. Ambiția este ca fabrica din Dongen să devină chiar neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2023, de exemplu prin utilizarea pompelor de căldură, a energiei ecologice locale și a stivuitoarelor electrice. De asemenea, din 2021, toate sticlele sunt fabricate din plastic 100% reciclat, ceea ce are ca rezultat o reducere de CO2 cu 42% comparativ cu plasticul virgin.

Din aceeași categorie...

Back to top button