Camioanele cu gaz scutite de la plata taxei de drum în Germania până la finalul lui 2023

Camioanele cu gaz scutite de la plata taxei de drum în Germania până în 2023
Camioanele alimentate cu gaz (CNG și LNG) au fost scutite de la plata taxei de drum în Germania pentru încă 3 ani, mai exact, până în decembrie 2023.

Guvernul german a decis cu votul celor de la CDU/CSU și SPD să scutească încă trei ani camioanele alimentate cu gaz de la plata taxei de drum, deoarece acestea au rol important în planul de reducere a emisiilor de CO2, pe care Germania și l-a asumat.

Camioanele cu gaz scutite de la plata taxei de drum în Germania până la finalul lui 2023

Reprezentanții transportului feroviar, dar și opoziția din Germania au criticat acest lucru, pentru că ei își doreau o trecere mai mare a volumelor de marfă de pe drum pe calea ferată, care este mai puțin poluantă.

Aceștia și-au motivat opoziția și prin faptul că astfel se creează un avantaj financiar care poziționează din start transportul rutier de mărfuri ca primă opțiune din punctul de vedere al costurilor.

BGL a salutat însă această decizie afirmând că este o decizie importantă care va ajuta transportatorii să-și facă planuri pe termen mai lung și să ia în calcul o schimbare a flotei și trecerea pe modele mai puțin poluante ca o alternativă la clasicele camioane cu motoare diesel.

VEZI ȘI: Bosch a tras primele concluzii în cadrul proiectului 5G NetMobil

Inclusiv Asociația Internațională de Transport Rutier (IRU) consideră că decizia este un pas important în vederea atingerii obiectivelor în ceea ce privește emisiile de CO2. În raportul acestei asociații see arată că cele 1.421 de camioane pe LNG și cele 430 pe CNG au contribuit la o reducere cu 24.000 de tone de CO2, în condițiile unei utilizări a vehiculului de aproximativ 100.000 de kilometri pe an.

Reprezentanții Verzilor spun că au făcut un studiu comparativ care arată că emisiile de CO2 sunt similare la camioanele alimentate cu gaz și cele diesel, în aceleași condiții de exploatare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.