Camioanele cu LNG poluează mai mult decât cele cu motor diesel

Camioanele cu LNG poluează mai mult decât cele cu motor diesel
Organizația pentru protecția mediului Transport & Environment (T&E) a testat camioanele cu LNG, iar rezultatul nu este unul care să-i bucure pe fanii acestui tip de propulsie alternativă.

Conform testelor efectuate, camioanele cu LNG ar polua aerul de cinci ori mai mult decât un camion echipat cu motor diesel.

Camioanele cu LNG poluează mai mult decât cele cu motor diesel

Acest lucru s-a constatat în urma testelor făcute de organizația pentru protecția mediului Transport & Environment (T&E) la solicitareea guvernului din Olanda. Noile rezultate vin în contradicție cu ceea ce spuneau producătorii, care raportau o scădere cu 30% a emisiilor de oxid de azot.

VEZI ȘI: Din 23 septembrie, camioanele nu mai pot opri în parcarea supermarket-ului SPAR din Brixlegg

În urma acestui raport, reprezentanții Transport & Environment au solicitat guvernelor din Germania și alte țări europene să-și schimb politica de acordare a subvențiilor pentru camioanele cu LNG (gaz natural lichefiat).

Raportul arată că cele trei camioane alimentate cu LNG testate în trafic combinat – oraș, drumuri naționale și autostrăzi – emit de două până la cinci ori mai multe emisii de oxid de azot decât un camion cu motor diesel. În traficul din oraș cantitatea de emisii de dioxid de azot a fost de două până la trei ori mai mare.

Și în cazul vehiculele cu biogaz au fost constatate aceleași emisii ridicate de azot, deoarece proprietățile de ardere ale biometanului nu diferă de cele ale gazelor naturale fosile.

Follow #infotrucker