Companii de transport

Camioanele cu prelată ale Girteka Logistics cuceresc drumurile din Scandinavia

De la jumătatea lui 2018, camioanele cu prelată ale Girteka Logistics efectuează curse pe drumurile din Scanidinavia.

Filiala scandinavă a companiei lituaniene Girteka Logistics a început transportul pe drumurile nordice cu 35 de camioane cu prelată.

Camioanele cu prelată ale Girteka Logistics cuceresc drumurile din Scandinavia

Odată cu introducerea camioanelor cu prelată, numărul de contracte și rute sunt într-o creștere rapidă, deoarece Girteka Logistics nu transporta unele mărfuri care nu puteau fi descărcate pe lateral. În prezent, flota a ajuns la 70 de camioane cu prelată.

Până în vara lui 2018, Girteka Logistics a efectuat transport doar cu semiremorci frigorifice pe drumurile din nord.

“Am aflat despre nevoia de camioane cu prelată anul trecut, când am discutat despre subiectul transportului de mărfuri din Suedia. Când am avut ocazia, am folosit-o imediat, așa că acum avem 70 de camioane cu prelată care circulă pe drumurile scandinave”, spune Simonas Jakunskas, Team Leader al departamentului de vânzări din cadrul filialei scandinave Girteka.

Astăzi, semiremorcile cu prelată ale filialei scandinave a Girteka Logistics efectuează transport pe rute între Suedia și Germania, însă oficialii companiei lituaniene se așteaptă că rutele să se extindă în viitorul apropiat.

VEZI ȘI: UNTRR îi solicită lui Klaus Iohannis să promulge legea pentru aderarea României la protocolul e-CMR

Atunci când începi să operezi un alt tip de remorcă, nu numai marfa se schimbă, ci și valoarea acesteia, astfel că, problema protecției devine mai relevantă.

Filiala scandinavă a Girteka transportă mărfuri pentru mărci de prestigiu din industria mobilei, hârtiei, auto, metalurgică, construcții, cherestea, anvelope etc., astfel că, cerința pentru siguranță este foarte ridicată. Din acest motiv, semiremorcile cu prelată ale companiei sunt certificate XL și ranforsate.

În prezent, compania cu sediul în Vilnius are o flotă compusă din peste 5000 de camioane Volvo, Mercedes-Benz și DAF, ce au o vechime medie de 2 ani, fiind deservite de mai mult de 10.000 de șoferi.

Din aceeași categorie...

Back to top button