Siguranta

Camioanele Dachser mai vizibile în trafic cu un nou concept de semnalizare laterală

Aproximativ 400 de remorci ale companiei sunt echipate deja cu acest sistem de siguranță pasivă.

Pentru a crește siguranța pasivă a camioanelor în trafic, Dachser a echipat remorcile cu un nou concept de semnalizare laterală care, pe lângă luminile de gabarit și catadioptri, include și lămpi cu lumină intermitentă.

Acționate doar în momentul în care șoferul utilizează semnalizarea, lămpi cu lumină intermitentă au potențialul de a reduce riscul de accidente atunci când sunt efectuate viraje, în special în lunile în care ziua este mai scurtă. Acestea sunt o completare utilă pentru a face camionul mai vizibil în trafic, îmbunătățind protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumului, în special a bicicliștilor.

Camioanele Dachser mai vizibile în trafic cu un nou concept de semnalizare laterală

Conform companiei germane de transport, în condiții de vizibilitate scăzută, lămpile laterale cu lumină intermitentă sunt mult mai vizibile în trafic decât cele cu lumină statică.

Dachser folosește acest concept de semnalizare laterală din primăvara anului trecut. Până la finalul lui 2020, compania germană a implementat noul concept de semnalizare laterală pe aproximativ 400 de remorci, din întreaga flotă din Europa.

VEZI ȘI: Scania propune un pachet de siguranță, pentru monitorizarea unghiurilor moarte

Obiectivul Dachser, conform lui Christian Schütz, șef departament tehnic/achiziții în cadrul companiei, este ca în următorii cinci ani toate remorcile să fie dotate cu nou concept de semnalizare laterală.

Nu trebuie să uităm faptul că, sistemele de siguranță pasivă, precum luminile de zi (DRL), asistentul activ pentru menținerea benzii de rulare sau lămpi laterale cu lumină intermitentă, ajută la reducerea accidentelor din traficul rutier.

Din aceeași categorie...

Back to top button