Camioane

Camioanele DAF CF Electric au parcurs 150.000 de kilometri

În cadrul testelor practice la clienți, camioanele DAF CF Electric au parcurs 150.000 de kilometri, cam de aproape patru ori înconjurul Pământului.

Tot mai multe orașe și-au exprimă intenția de a permite doar vehiculelor fără emisii și aproape zero zgomot să poată circula în zona centrală în viitorul apropiat, iar DAF CF Electric ar putea fi o soluție în acest caz.

Camioanele DAF CF Electric au parcurs 150.000 de kilometri

Sofisticatele modele DAF CF Electric propulsate de tehnologia VDL E-Power sunt utilizate zilnic de către clienții selectați de DAF în operațiuni de transport ale produselor alimentare sau containerelor.

În urmă cu un an, DAF livra primul CF complet electric. Ulterior, olandezii au mai livrat încă cinci astfel de modele, care i-au ajutat să câștige o mulțime de experiență în ceea ce privește electromobilitatea.

Printre altele, experiența acumulată a dus la o versiune care este denumită intern „Faza 2” și care are o nouă generație de software și un nou tablou de bord.

VEZI ȘI: Scania a introdus o alarmă care previne furtul de motorină

„Am ajuns la punctul în care putem începe vânzarea lui CF Electric într-un număr limitat de unități”, spune Richard Zink, membru al Consiliul de administrație și responsabil pentru marketing și vânzări.

Un bun caz de afaceri și pentru clienți
Pe de altă parte, utilizarea DAF CF Electric i-a ajutat pe clienți să determine ce pot face cu uncamion electric și să experimenteze ce înseamnă utilizarea lui zilnică.

Dacă în primele săptămâni aceștia au folosit sub nivelul de autonomie de 100 de kilometri, acum, o parte dintre aceștia utilizează camionul aproximativ 250 de kilometri pe zi, grație unei planificări inteligente a rutelor și abilității de încărcare rapidă a bateriilor (plinul în 30 de minute cu echipamentul potrivit).

18 ore pe zi, 7 zile pe săptămână
Clienți precum Jumbo, Simon Loos și Tinie Manders Transport din Olanda, respectiv Rhenus Group din Germania au în flota lor camioane DAF electrice.

De asemenea, la Tinie Manders, un DAF CF Electric este utilizat foarte intens, șapte zile pe săptămână de la 6:00 dimineața până la miezul nopții, parcurgând deja 30.000 de kilometri. Majoritatea sunt curse scurte în regiunea Eindhoven.

Recent, DAF și VDL Groep au anunțat că patru DAF CF Electric cu 3 axe pentru colectarea gunoiului vor deveni operaționale.

Specificații tehnice DAF CF Electric
Greutate proprie (cap-trator):  9.700 kg
Putere: 210 kW
Cuplu: 2.000 Nm
Capacitate baterie: 170 kWh
Autonomie cu bateriile complet încărcate: aprox. 100 km
Timp de încărcare rapidă a bateriilor: 35 minute (la 300kW)

Din aceeași categorie...

Back to top button