AnvelopeTruck Racing

Camioanele din FIA ETRC vor folosi anvelope reșapate Goodyear

Înaintea startului ediției 2022 a Goodyear FIA European Truck Racing Championship (ETRC), organizatorii au anunțat că echipele vor folosi în curse anvelope reșapate.

”Abordarea FIA este ca sporturile cu motor să devină un laborator pentru mobilitatea sustenabilă. Anul trecut, camioanele implicate în FIA European Truck Racing Championship au început să folosească biodieselul HVO. Astăzi, suntem încântați să adăugăm serviciile de reșapare ale Goodyear în această călătorie”, a declarat Manuel Vidal, președinte al comisiei FIA Truck Racing.

”Suntem încântați să lucrăm cu FIA și ETRA pentru a duce Goodyear FIA European Truck Racing Championship la următorul pas spre sustenabilitate. Testarea în condiții extreme ne va permite să obținem carcase de curse mai rezistente. Vom putea extinde durata de viață a anvelopelor de curse, fără a compromite calitatea și performanța”, a spus și Maciej Szymanski, Director de Marketing al Goodyear Commercial Europe.

VEZI ȘI: Sistemele de monitorizare a presiunii în avelope devin obligatorii în Europa

De mulți ani, programul Goodyear de reșapare a anvelopelor de camion a fost implementat de companiile de transport de top din Europa. Tehnologia ajută aceste companii să prelungească durata de viață a anvelopelor cu 150% și să-și reducă cheltuielile cu 10%.

Ca nou partener principal și furnizor exclusiv de anvelope, Goodyear este angajat să folosească FIA ETRC ca platformă de testare și inovare, pentru a putea să paveze drumul transportului comercial spre practicile eficiente ale economiei circulare și scăderea emisiilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button