ȘtiriTop News

Camioanele din Rusia și Belarus, interzise în UE

Camioanele din Rusia și Belarus nu mai pot intra în UE, iar cele aflate deja în curse trebuie să revină în țară până la 16 aprilie.

Noua decizie face parte din al cincilea pachet de sancțiuni împotriva celor două țări, anunțat la finalul săptămânii trecute, ca răspuns la declanșarea războiului din Ucraina.

Camioanele din Rusia și Belarus, interzise în UE

Astfel, începând de la 9 aprilie, camioanele din Rusia și Belarus nu mai pot începe curse noi spre țările UE sau care doar tranzitează țările UE.

Camioanele care au început curse înainte de 9 aprilie au o săptămână la dispoziție, deci până la 16 aprilie, pentru a ieși din UE.

VEZI ȘI: Bunurile cu risc fiscal ridicat vor fi monitorizate prin sistemul RO e-Transport

Sunt excluse de la această interdicție camioanele poștale. De asemenea, statele UE pot autoriza curse de camioane pentru import de produse petroliere, gaze naturale și anumite materii prime (precum titan, aluminiu, cupru, nichel, paladiu sau minereu de fier).

De asemenea, este permisă circulația camioanelor folosite pentru exporturi de produse farmaceutice, medicale, agricole și alimente, inclusiv cereale și îngrășăminte, dar și a transporturilor umanitare.

Din aceeași categorie...

Back to top button