Știri

Camioanele din UE nu mai pot intra în Rusia și Belarus

Cum era de așteptat, Rusia și Belarus au răspuns la sancțiunile UE asupra companiilor de transport: începând de mâine, 16 aprilie, camioanele din UE nu mai pot intra în Rusia, ci doar până la depozitele de transbordare din Belarus.

Informația, provenită din surse neoficiale, a fost prezentată de presa poloneză. Conform articolului, camioanele din UE mai pot intra maxim 50 km în Belarus, până la centrele de reîncărcare. De acolo, marfa va fi preluată și dusă mai departe de camioanele din Rusia și Belarus.

Camioanele din UE nu mai pot intra în Rusia și Belarus

În acest fel, Rusia dorește protejarea companiilor locale de transport, dar și să plătească europenilor cu aceeași monedă, după ce UE a interzis complet intrarea camioanelor din Rusia și Belarus, după 9 aprilie.

Măsura afectează în mică măsură companiile de România, care nu prea agreează cursele spre est. Mult mai afectați sunt transportatorii polonezi și cei baltici, care făcea mai des curse psre cele două țări, dar și mai departe, spre Kazahstan, Uzbekistan sau China.

VEZI ȘI: TH Trucks România are un nou șef, din aprilie

Soluția aleasă de Rusia, cu posibilitatea de acces doar până la depozitele din imediata apropiere a graniței, este folosită în mai multe părți ale lumii, pentru a proteja piața locală.

De exemplu, măsura este folosită și în SUA, pentru camioanele venite din Mexic, dar și în China, pentru camioanele care vin din Rusia sau alte părți ale Europei.

Din aceeași categorie...

Back to top button