EconomicTop News

Camioanele din UE parcurg 20% din kilometri fără încărcătură

O statistică a Eurostat arată că, în anul 2020, camioanele din UE au parcurs în medie 20% din distanțe fără încărcătură.

Proporția kilometrilor făcuți cu camionul gol este mai mare în cazul transporturilor naționale (24%), unde distanțele parcurse sunt în general mult mai mici. În cazul transportului internațional, camioanele din UE merg fără încărcătură aproximativ 13% din distanțe.

Camioanele din UE parcurg 20% din kilometri fără încărcătură

Doar câteva state au depășit un procent al curselor la gol de 20% la transportul internațional: Luxemburg (24%), Austria (23%) și Olanda (21%). Statisticile arată importanța capacității de a găsi marfă pentru călătoriile retur. Situația ar putea deveni și mai dificilă din 2022, când camioanele vor fi obligate să revină în țara de înmatriculare la cel mult 8 săptămâni.

VEZI ȘI: BMVI estimează o creștere a transportului de marfă și pasageri în 2022

Dintre țările membre UE, Cipru a înregistrat cea mai mare proporție de kilometri fără marfă (44%). Aceste cifre arată specificul pieței locale, cu multe transporturi de marfă importată prin porturi sau pentru șantiere, ambele caracterizate de retururi fără încărcătură.

Podiumul este completet de Austria și Irlanda, ambele cu 34%. De partea cealaltă, cele mai eficiente țări sunt Belgia (6%) și Danemarca (8%). Pentru România și Italia nu există statistici oficiale privind cursele efectuate fără încărcătură.

Camioanele din UE parcurg 20% din kilometri fără încărcătură

Din aceeași categorie...

Back to top button