EconomicTop News

Camioanele electrice au potențialul de a crește veniturile producătorilor cu 50%

Camioanele electrice au potențialul de a crește cu 50% veniturile producătorilor generate de vânzarea vehiculelor și operațiunile de service.

Declarația a fost făcută recent de Martin Lundstedt, CEO al Grupului Volvo, cu ocazia evenimentului Capital Markets Day.  Potrivit oficialului, ”cu vehiculele electrice există un potențial de creștere a veniturilor totale pe unitate cu 50% pe întreaga durată de viață”.

Camioanele electrice au potențialul de a crește veniturile producătorilor cu 50%

În prezent, camioanele electrice sunt de 3-4 ori mai scumpe decât un model similar diesel. Prețurile lor ar urma să scadă în viitor, odată cu economiile generate de producția de volume mari. Totuși, prețurile de achiziție ale camioanelor electrice ar urma să fie mereu mai mari decât cele ale camioanelor diesel.

Avantajele vehiculelor fără emisii locale încep odată cu costurile de întreținere, mai mici decât în cazul camioanelor diesel, datorită componentelor mai simple. Un alt avantaj al camionului electric este eficiența mult superioară (peste 90% la modelele BEV, față de sub 50% la diesel), care duce la costuri mai bune cu energia.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Conform ultimelor calcule, costurile totale ale camioanelor electrice (achiziție, operare și întreținere) ar urma să le egaleze pe cele ale camioanelor convenționale pe o durată de folosire de 7 ani.

Cu alte cuvinte, producătorii vor să profite de trecerea la camioanele electrice pentru a câștiga o parte din veniturile obținute în prezent de producătorii de energie. Influența acestora ar urma să scadă odată cu descentralizarea producției de energie, pe măsură ce tot mai multe companii și chiar persoane fizice își vor genera individual măcar o parte din electricitatea de care au nevoie (în special cu ajutorul panourilor fotovoltaice).

Din aceeași categorie...

Back to top button