GreenZone

Camioanele electrice cu hidrogen din Elveția au parcurs 5 milioane km

Cei 20 de operatori de camioane electrice cu hidrogen din Elveția au celebrat recent parcurgerea a 5 milioane de km.

În timp ce lumea mobilității se pregătește pentru o nouă oră, cu concentrare pe propulsia electrică, Elveția a implementat în ultimii 2 ani o inițiativă unică în lume, bazată pe un ciclu ecologic cu hidrogen.

Camioanele electrice cu hidrogen din Elveția au parcurs 5 milioane km

Obiectivul este decarbonizarea traficului greu. Cei 5 milioane km parcurși până acum se traduc în economii de peste 4.000 de tone de CO2. Cei 20 de operatori de camione electrice cu pile de combustie, toți folosind modele Hyundai XCIENT Fuel Cell, au celebrat borna simbolică printr-o întâlnire în Olten.

Aceștia sunt Bell Food, Camion Transport, Coop, Chr. Cavegn, Denner, Emmi, Galliker, G. Leclerc, Havi, McDonald’s, Mewa, Migros, Murpf, Nestlé, Die Post, Rivella/Schöni, Schwab-Guillod, SPAR, VOLG și Gebrüder Weiss.

VEZI ȘI: Quantron prezintă camioane cu hidrogen cu autonomie de 1.500 km

Listă de mărci și companii care folosesc cel puțin un camion electric cu hidrogen de 36 de tone în combinație arată ca o listă a elitei din retailul și logistica elvețiană. La întâlnirea din Olten au participat inclusiv politicieni, parteneri și alte companii din acest ecosistem de hidrogen.

Companiile elvețiene folosesc camioane Hyundai XCIENT Fuel Cell de primă generație. Modelul a ajuns acum la a doua generație, care dispune de versiuni 4×2 și 6×2. Camioanele de nouă generație au fost de asemenea expuse la întâlnirea de la Olten.

Din aceeași categorie...

Back to top button