Camioane

Camioanele electrice DAF prezentate în cadrul IAA 2018

Producătorul DAF a ales să prezinte o gamă completă de camioane electrice și hibride cu ocazia IAA 2018 desfășurat la Hanovra.

Pentru moment, toate camioanele expuse de DAF sunt în stadiul de concept, însă în scurt timp vor ajunge în testele de stradă, iar mai rapid de cât ne vom aștepta vor fi disponibile și pentru clienți. Cel puțin aceste lucruri le-au susținut oficialii DAF.

Camioanele electrice DAF prezentate în cadrul IAA 2018

În cadrul Salonului de la Hanovra, DAF a expus camionul LF Electric Innovation. Vorbim despre o versiune de 19 tone a unui camion cu emisii zero.

Gândit pentru distribuția urbană, camionul LF Electric Innovation este echipat cu un motor electric de 266 de cai putere (vârful de putere în anumite cazuri ajunge și la 340 CP), iar bateria cu o capacitate de 222 kW este gata să ofere maximum 220 de kilometri atunci când camionul este încărcat complet. Pachetul de acumulatori este modular și poate fi personalizat în funcție de nevoile clienților.

Cel de-al doilea camion electric prezentat la Hanovra se numește CF Electric Innovation și a fost gândit pentru distribuție urbană în volume sau cantități mari. Acesta va fi comercializat cu în versiuni cu semi-remorcă cu o axă sau două axe, în funcție de ncesități.

Camionul are la bază seria DAF CF de 37 de tone și foloseșe tot un motor electric de 286 de cai putere (vârful de putere este de 326 CP).

VEZI ȘI: Toate modelele Schmitz Cargobull vor include lumini de semnalizare pe laterale

Pachetul de baterii are o capacitate de 170 kWh, echivalentul a 100 de kilometri de autonomie. Reîncărcarea rapidă poate fi făcută în 30 de minute, în timp ce o încărcare completă de la 0 la 100% durează o oră și jumătate.

Al treilea camion eco are la bază tot gama DAF CF, dar de această dată producătorul a optat pentru un sistem hibrid de propulsie. Există un motor electric de 100 de cai putere care asistă propulsorul cu ardere internă de 10.8 litri și 450 de cai putere.

Bateria are o capacitate de 85 kWh și asigură o autonomie în modul electric cuprinsă între 30 și 50 de kilometri.

Din aceeași categorie...

Back to top button