TehnologieTop News

Camioanele electrice Mercedes-Benz vor fi echipate cu priza de putere electrică ZF eWorx

Mercedes-Benz Trucks și-a unit forțele cu ZF pentru a-și echipa camioanele electrice cu priza de putere electrică eWorx.

Deoarece arhitectura camioanelor convenționale diferă fundamental de a celor electrice, interfețele familiare nu mai pot fi folosite, iar prizele de putere trebuie reproiectate. Exact asta a făcut ZF, care a dezvoltat priza de putere electrică eWorx.

Camioanele electrice Mercedes-Benz vor fi echipate cu priza de putere electrică ZF eWorx

Conform ZF, această soluție oferă o valoare semnificativă producătorilor de vehicule și caroserii, fiind un sistem modular, standardizat și inteligent care combină toate funcțiile necesare pentru electrificarea echipamentelor de la bord într-o singură unitate compactă.

eWorX reprezintă un pas important în electrificarea vehiculelor comerciale, soluția de la ZF oferind zero emisii și reduceri semnificative ale nivelului de zgomot, ceea ce facilitează operarea mai ușoară în orașe și zone rezidențiale.

Independentă de motorul electric al vehiculului

Sistemul eWorX include un motor electric cu puteri nominale între 20 kWși 120 kW, un invertor și o unitate de control cu software specific pentru fiecare aplicației, precum și un sistem de răcire și o pompă hidraulică. Acesta acționează ca o punte de legătură între vehicul și echipamentele sale de la bord, cu o comunicare fără întreruperi prin intermediul unei conexiuni la magistrala CAN a vehiculului.

Întreg sistemul este alimentat de bateria de tracțiune a vehiculului electric și funcționează independent de motorul electric al acestuia. Astfel, sistemul eWorx poate fi utilizat atât pe vehicule cu motoare electrice pe punți, cât și motoare electrice centrale.

VEZI ȘI: Camioanele Volvo devin mai sigure în trafic pentru bicicliști și pietoni

Pentru a demonstra funcționalitățile sistemului eWorx, divizia de camioane Mercedes-Benz împreună cu ZF au realizat două vehicule electrice demonstrative, prezentate la târgul IFAT 2022 de la München. Unul dintre acestea a fost echipat cu mecanism de manipulat containere cu brate paralele (skip-loader) de la Palfinger, producător mondial de echipamente de ridicat montate pe șasiu, iar celălalt a fost echipat cu mecanism pentru manipulat containere de la Meiller.

Din aceeași categorie...

Back to top button