Sustenabilitate

Camioanele electrice Nikola TRE vor fi echipate cu baterii Proterra

Camioanele electrice Nikola TRE vor fi echipate cu baterii Proterra, o companie lider în tehnologia de electrificare a vehiculelor comerciale, în baza unui parteneriat strategic semnat de cele două companii.

Noua colaborare strategică va echipa cu baterii Proterra atât modelul Nikola Tre BEV, cât și cel FCEV. Proterra va livra primele baterii către Nikola începând cu al doilea trimestru al anului 2022, iar primele camioane electrice echipate cu aceste baterii vor fi produse în al patrulea trimestru al anului 2022.

Camioanele electrice Nikola TRE vor fi echipate cu baterii Proterra

„Camioanele grele joacă un rol vital în SUA și economia globală, dar astăzi sunt printre cei mai mari poluatori ai industriei de transport. Decarbonizarea acestei industrii este esențială misiunii Proterra și suntem încântați să ne alăturăm lui Nikola în această călătorie pentru a ajuta la implementarea pe piață a camioanelor cu zero emisii”, a declarat Gareth Joyce, CEO Proterra.

VEZI ȘI: Electricul MAN eTGM, folosit pentru transport de materiale de construcții

„Odată cu cererea în creștere pentru modelul Nikola Tre BEV și FCEV, am urmărit în mod activ furnizarea de baterii printr-o strategie de dublă sursă”, a declarat Mark Russell, CEO Nikola.

Proiectate și fabricate în SUA, pachetele de baterii Proterra beneficiază de o densitate energetică de vârf în industrie și un design personalizabil pentru a se potrivi într-o varietate de vehicule.

Din aceeași categorie...

Back to top button