Știri

Austria reduce cu 75% taxa de drum pentru camioanele electrice

Pentru a încuraja transportul rutier de mărfuri cu zero emisii, Austria a decis să reducă cu 75% taxa de drum pentru camioanele electrice cu baterii și hidrogen.

Guvernul federal din Austria intenționează să reducă și mai mult taxa de drum aplicată pe autostrăzi și drumuri expres pentru camioanele electrice, care în acest moment plătesc cu 50% mai puțin față de cele diesel.

Austria reduce cu 75% taxa de drum pentru camioanele electrice

În acest scop, Consiliul de Miniștri a adoptat un amendament la Legea privind taxa de drum introdusă de Ministerul Mediului și Transporturilor. Mai exact, vehiculele comerciale de peste 3,5 tone cu propulsie electrică cu baterii și hidrogen, vor plăti o taxă de drum cu 75% mai mică față de cel mai mare tarif plătit în prezent de versiunile diesel.

VEZI ȘI: Test COVID pentru șoferii de camion care intră în Grecia prin vămile Kakavia și Evzoni

Pentru moment, bonusul acordat are efectele minime asupra venitului ASFINAG, deoarece camioanele electrice cu propulsie electrică cu baterii sau hidrogen nu prea există, iar autoutilitarele electrice nu prea utilizează foarte des drumurile supuse taxării în Austria (autostrăzi și drumuri expres).

În cazul în care numărul acestui tip de vehicule va crește semnificativ pe termen lung, acest bonus va fi reglat anual, astfel încât să se prevină pierderile semnificative de venituri ale ASFINAG.

Din aceeași categorie...

Back to top button