EcofriendlyTop News

Camioanele electrice Volta vor fi produse la fabrica din Steyr (Austria)

Producătorul de camioane electrice Volta Trucks a confirmat că primele vehicule Volta Zero vor fi asamblate la fabrica din Steyr (Austria), de Steyr Automotive, fostă MAN Truck and Bus Austria.

Steyr Automotive a fost aleasă datorită experienței extinse în fabricarea de vehicule comerciale și a infrastructurii de producție existente. Condițiile îi vor permite companiei Volta Trucks să înceapă producția de serie spre finalul anului 2022. Primele modele Volta Zero vor începe testele în operațiuni reale la mijlocul anului viitor.

Camioanele electrice Volta vor fi produse la fabrica din Steyr (Austria)

În timp, parteneriatul dintre Volta Trucks și Steyr Automotive va produce până la 500 de locuri de muncă suplimentare în regiune și alte aproximativ 2.000 în lanțul de aprovizionare.

Confirmarea partenerului de producție face parte din strategia Volta Trucks Road-to-Zero Emissions, publicată în luna mai. În viitor vor exista 4 modele în gama Volta Zero, între 7,5 și 19 tone. Producția estimată va depăși 27.000 de unități anual în 2025.

VEZI ȘI: Germania investește în dezvoltarea tehnologiilor de propulsie pentru vehiculele comerciale ecologice

Strategia confirma că Volta Trucks plănuiește să construiască vehiculele aproape de piețele în care vor fi vândute, reducând impactul de mediu al operațiunilor de distribuție.

”Echipa Steyr Automotive are decenii de experiență în construcția de camioane premium. Parteneriatul ne va permite să demarăm la timp producția, pentru a veni în întâmpinarea clienților care vor să își înnoiească flotele cu vehicule fără emisii”, a declarat Kjell Waloen, cofondator al Volta Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button