Știri

Camioanele Euro VI poluează mai puțin ca autoturismele Euro 6

Autoturismele diesel Euro 6 elimină de două ori mai multe emisii de oxizi de azot decât camioanele Euro VI.

Conform rapoartelor de vânzări, în Europa se vând în medie mai multe vehicule diesel – 8.8 milioane de vehicule în 2014 – comparativ cu India, China, America de Nord și America de Sud. La fel ca pe restul piețelor importante din lume, majoritatea vehiculelor echipate cu motoare diesel din Europa sunt autoturisme.

Camioanele Euro VI poluează mai puțin ca autoturismele Euro 6

În ceea ce privește raportul de vânzare dintre autoturisme și camioane acesta este de 5 la 1, adică, la cinci autoturisme vândute în întreaga lume se vinde un camion.

Un studiu recent realizat de organizația independentă pentru mediu ICCT (International Council on Clean Transportation), ce are la bază date de la German Federal Motor Vehicle Federation (KBA) și Technical Research Center Finland (VTT), arată că, un autoturism diesel Euro 6 generează de două ori mai multe emisii de oxizi de azot în aer decât un camion Euro VI.

Mai exact, un autoturism diesel Euro 6 elimină aproximativ 500 mg de oxizi de azot per kilometru în timp ce un camion Euro VI generează doar 210 mg de emisii de oxizi de azot per kilometru.

VEZI ȘI: Camioanele Euro VI poluează mai puțin ca autoturismele Euro 6

Această studiu indentifică diferențele cheie în reglementările care guvernează certificarea emisiilor de oxizi de azot provenite de la autoturismele diesel (Euro 6) respectiv camioanelor (Euro VI) și ajută la explicarea diferențelor dintre ele.

Studiul își propune îmbunătățirea rezultatelor autoturismelor având la bază testele de emisii pentru camioane.

Camioanele Euro VI poluează mai puțin ca autoturismele Euro 6

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button