SigurantaȘtiri

Camioanele fără sistem de asistență la virare vor fie interzise în München

Camioanele care nu sunt echipate cu sistem de asistență la virare ar putea fi interzise pe străzile din Munchen, pe modelul capitalei Austriei, Viena.

Consilierii locali din München i-au cerut primarului Dieter Reiter să emită o prevedere legislativă care să interzică camioanelor care nu sunt echipate cu sistemul de asistență la virare să vireze la dreapta în capitala Bavariei.

Camioanele fără sistem de asistență la virare vor fie interzise în München

Aceștia au deja susținerea ministrului transporturilor german, Andreas Scheuer fiind preocupat să reducă numărul de accidente din această cauză. De altfel, guvernul german alocă și fonduri pentru echiparea camioanelor cu un astfel de sistem.

VEZI ȘI: Unul dintre managerii Fiat-Chrysler (FCA), inculpat în scandalul emisiilor din SUA

Conform UE, toate modelele noi de camioane trebuie echipate din 2022 cu un sistem de asistență la virare, iar pentru modelele deja existente pe piață acestea trebuie echipate începând din 2024.

Consilierii din München spun însă că această prevedere trebuie implementată cât mai rapid posibil și au dat ca excemplu orașul Viena, care a introdus o astfel de reglementare începând cu primăvara lui 2020.

În Austria, prioritate la finanțare au vehiculele comerciale de peste 3.5 tone, iar subvenția este atât pentru vehicule vechi, dar și pentru cele noi care nu dispun de un astfel de sistem.

Din aceeași categorie...

Back to top button