Sustenabilitate

Camioanele Hyundai cu hidrogen au parcurs peste un milion de kilometri, în Elveția

Flota de camioane Hyundai XCIENT Fuel Cell alimentate cu hidrogen din Elveția a depășit borna de 1 milion de kilometri parcurși de la începerea operațiunilor.

În această perioadă, flota a redus emisiile de CO2 cu peste 630 de tone, în comparație cu vehiculele diesel. Începând din octombrie 2020, 46 de camioane Hyundai alimentate cu hidrogen au fost livrate către 25 de companii din Elveția.

Camioanele Hyundai cu hidrogen au parcurs peste un milion de kilometri, în Elveția

Clienții și-au exprimat satisfacția față de performanțele camioanelor XCIENT Fuel Cell. Aceștia au apreciat funcționarea ecologică, timpii reduși de realimentare și autonomia mare.

”Companiile elvețiene de transport și logistică sunt convinse că vehiculele comerciale alimentate cu hidrogen au cel mai mare potențial dintre diversele energii alternative disponibile în prezent. Dacă și operațiunile din timpul verii se vor desfășura cu același succes, cred că cererea de camioane XCIENT va exploda”, a declarat Jörg Ackermann, președinte al asociației H2 Mobility Switzerland.

VEZI ȘI: Daimler, TRATON și Volvo, parteneriat pentru stații de încărcare pentru camioane electrice

După lansarea inițială a modelului, în anul 2019, Hyundai a prezentat recent versiunea 2021 a lui XCIENT Fuel Cell. Acesta are un design actualizat și performanțe îmbunătățite. Modelul este disponibil în versiuni rigid 4×2 și 6×2.

Până la finalul anului, 140 de camioane din generația 2021 vor fi livrate în Elveția. Până în 2025, Hyundai speră să livreze 1.600 de camioane cu hidrogen în Elveția.

Hyundai a anunțat deja planurile de a dezvolta un cap tractor alimentat cu hidrogen. Modelul va fi lansat inițial în America de Nord, iar apoi și în Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button