Dakar RallyȘtiri

Camioanele Iveco prezente în Dakar 2017

Camioanele Iveco vor avea o prezență importantă în Dakar 2017, și asta nu datorită numărului lor în competiție ci din perspectiva piloților cu șanse la podium.

Pe lângă cele trei camioane ale echipei Petronas De Rooy Iveco, producătorul italian va fi prezent cu încă două camioane în competiție, un Iveco Powerstar 4×4 condus de , surpriza din ediția 2016, argentinianul Federico „El Coyote” Villagra, și un Iveco Trakker 4×4 (camion de asistență) condus de Thomas Robineau. La cele cinci aflate în competiție se mai adaugă alte șase camioane Iveco Trakker ce deservesc echipa Petronas De Rooy Iveco.

Camioanele Iveco prezente în Dakar 2017

Iveco Trakker este un camion proiectat de a excela în cele mai extreme condiții off-road. Cu versiuni ce acoperă o gamă cuprinsă între 18 și 72 de tone, Trakker este combinația perfectă de robustețe și fiabilitate, cu un confort remarcabil preluat de la cabinele noului Stralis, Active Day și Active Time.

Gama Trakker, disponibilă atât cu volan pe partea stâgă cât și pe partea draptă, oferă un grad extins de personalizare pentru o varietate de aplicații specifice, datorită propulsorului Cursor 13 și a cele două tipuri de cabină disponibile (Hi-Land și Hi-Track).

Ambele versiuni pot fi configurate cu tracțiune 4×2, 4×4, 6×4, 6×6 și 8×8 respectiv o gamă de putere cuprinsă între 310 CP și 500 CP. Versiunile autotractor sunt disponibile cu tracțiune 4×2, 4×4, 6×4 și 6×6, cu puteri ale motorului cuprinse între 360 CP și 500 CP.

VEZI ȘI: Petronas De Rooy Iveco pregătită să-și apere titlu câștigat în 2016

Fie că este utilizat pentru a lucra în condiții off-road extreme sau misiunilor de transport specifice, Trakker poate fi echipat pentru a optimiza sarcina utilă și consumul de combustibil.

Camioanele Iveco prezente în Dakar 2017

Iveco Powerstar este un model australian bazat pe modelul de camion european pentru distanțe lungi. În Europa, modelul Powerstar are un corespondent, Iveco Strator. Acesta este produs în Olanda și este asemănător cu modelul australian. Este disponibil atât în versiune cu cabină de zi cât și cu loc de dormit.

Iveco Stator se bazează pe Iveco Stralis și este proiectat să respecte toate normele de siguranță europene. Acest camion este singurul model Iveco cu motor amplasat în fața cabinei vândut în Europa. Pilotul olandez Gerard De Rooy a reușit să se impună în Dakar 2016 la volanul unui Powerstar modificat.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button