Dakar RallyȘtiri

Camioanele Kamaz s-au instalat în fruntea clasamentului general Dakar 2021

Dakar Rally, cea mai dură competiție de rally-raid din lume, se desfășoară pentru al doilea an consecutiv în Arabia Saudită, iar spre deosebire de ediția de anul trecut, în 2021, toate probele speciale sunt complet noi.

La startul din 2021 nu îl vom vedea pe Eduard Nikolaev în calitate de pilot, țarul rus fiind implicat în organizarea echipei Kamaz Master.

Camioanele Kamaz s-au instalat în fruntea clasamentului general Dakar 2021

De asemenea, la strat nu vom avea nici echipa De Rooy, aceasta fiind nevoită să renunțe la ediția din 2021 din cauza problemelor financiare. Cu doi dintre cei mai titrați piloți în afara competiției, Dakar Rally 2021 se anunță extrem de interesant.

Până în acest moment, concurenții au trecut deja de primele două zile ale competiției, iar echipa Kamaz s-a așezat confortabil în fruntea clasamentului general provizoriu.

În prima zi a competiției, toate privirile au fost ațintite către Andrey Karginov, câștigătorul din 2020.

Din păcate, problemele tehnice au făcut ca acesta să piardă peste o oră și să ajungă la finișul etapei cu peste 91 de minute întârziere. Astfel, rusul nu mai poate emite pretenții la lupta în clasamentul general.

VEZI ȘI: Șofer român de camion suspectat că ar fi primul, din Franța, infectat cu noua tulpină COVID-19

Dintre veterani, doar Ales Loprais a fost lipsit de probleme și a reușit să aibă o primă zi excelentă și să încheie pe poziția a doua. Însă Dmitry Sotnikov s-a achitat fără greșeală de datorii și a terminat prima etapă în fruntea clasamentului general, după cei 623 de kilometri.

Camioanele Kamaz s-au instalat în fruntea clasamentului general Dakar 2021

Ziua a doua a fost dominată de același Sotnikov și de camionul Kamaz. Cu un timp de puțin peste 4 ore și jumătate, rusul a parcurs cei 685 de kilometri ai zilei secunde. Acesta s-a impus în fața coechipierului Airat Mardeev cu un avans de 4 minute și 17 secunde. Ultima treaptă a podiumului de etapă i-a revenit lui Siarhei Viazovich, belarusul care concurează alături de Maz Sportauto.

În urma clasamentului zilei secunde, Sotnikov conduce generalul cu un avans de peste 17 minute în fața lui Viazovich. Pe poziția a treia a clasamentului general provizoriu se află Anton Shibalov, un alt obișnuit al echipei Kamaz. Ales Loprais nu a avut o zi prea ușoară și a încheiat pe locul al nouălea, ajungând astfel pe poziția a cincea în clasamentul general provizoriu.

Foto – redbull

Din aceeași categorie...

Back to top button