Camioane

Camioanele MAN vin și ele cu un sistem de camere video OptiView

După Mercedes și DAF, MAN este a treia marcă de camioane care introduce OptiView, un sistem de camere video și monitoare care înlocuiește oglinzile laterale clasice.

La un an de la introducerea noilor game de camioane, MAN introduce noi echipamente care aduc un plus de siguranță, eficiență și ușurință în folosire. Cea mai importantă noutate este sistemul MAN OptiView, care înlocuiește oglinzile clasice cu camere video.

Camioanele MAN vin și ele cu un sistem de camere video OptiView

Spre deosebire de Mercedes și la fel ca DAF, MAN a optat pentru o înlocuire totală a oglinzilor, MAN OptiView acoperind și oglinzile de colț și pentru ușa pasagerului. Sistemul opțional poate fi comandat din luna octombrie.

Camioanele MAN vin și ele cu un sistem de camere video OptiView

Imaginile captate de camere sunt prezentate pe două monitoare de înaltă rezoluție, montate pe stâlpii parbrizului, dar și pe ecranul sistemului multimedia. Șoferul poate alege din mai multe opțiuni pentru vedere, fiecare eliminând punctele oarbe. Noile ecrane integrează și funcția de asistență la viraj.

Un alt echipament nou introdus este sistemul activ de evitare a coliziunilor. Acesta este o extensie a sistemului de avertizare la părăsirea benzii de rulare, intervenind activ asupra direcției dacă o coliziune este iminentă.

VEZI ȘI: Succes în testele practice cu prototipuri autonome MAN

De asemenea, noul MAN CruiseAssist poate fi folosit pentru ca vehiculele din gamele TGX și TGS să vireze, frâneze și accelereze singure în traficul de pe autostrăzi, inclusiv în ambuteiaje. Șoferul trebuie să mențină în continuare mâinile pe volan, dar sistemul îi ușurează mult munca și îmbunătățește nivelul de siguranță.

Ambele sisteme pot fi comandate deja pe modelele TGX și TGS, iar din luna octombrie și pe TGM. Tot din această lună poate fi comandată și noua funcție de ajustare dinamică a cuplului. Reducerea turației la viteze constante sau la ralanti au ca efect reducerea consumului.

Combinată cu cutia de viteze MAN TipMatic 12, utilizată acum în standard pentru cap tractoarele pentru distanțe lungi, și cu plusul de aerodinamică (datorat înlocuirii oglinzilor și noilor parasolare pentru cabinele GM și GX), consumul noii generații MAN poate fi redus suplimentar cu 3,7%.

Din aceeași categorie...

Back to top button