Camioanele Mercedes-Benz certificate pentru motorină HVO

Camioanele Mercedes-Benz certificate pentru motorină HVO
După Volvo Trucks și Scania, Mercedes-Benz este al treilea producător de pe piața europeană de camioane care certifică camioanele sale pentru utilizarea combustibilului alternativ, cunoscut sub numele de ulei vegetal hidrotratat (HVO).

Diesel HVO din surse regenerabile sau motorina sintetica așa cum mai este cunoscută este obținută prin hidrotratarea materialelor regenerabile prime, cum ar fi grăsimile vegetale și animale sau a uleiului de rapiță, acesta fiind un proces altenativ al esterificării, prin care este obținută bio motorina.

Camioanele Mercedes-Benz certificate pentru motorină HVO

Motorina HVO este a doua generație de combustibil biodiesel, această motorină “verde” fiind produsă la scară industrială încă din 2007.

Materia primă pentru HVO provine de la instalațiile de cultivare controlate și certificate și, ca atare, nu concurează cu producția de alimente.

Aprobarea din februarie 2016 se referă la variantele de motor cu șase cilindri în linie Mercedes-Benz OM 470, OM 471 (prima generație) și OM 936, precum și variantele cu patru cilindri în linie MB OM 934 care întâlnesc standardele de emisii Euro VI.

Motoarele sunt proiectate să poată folosi combustibil HVO ca standard.

VEZI ȘI: Motoarele Volvo Trucks certificate pentru motorina HVO

HVO este fără sulf și nu conține hidrocarburi aromatice, iar în timpul procesului de ardere nu este produsă nicio cenușă. Carburantul poate fi utilizat fie în forma sa pură, ca o alternativă la motorină convențională sau ca un amestec, în scopul de a îmbunătăți performanța generală a mediului.

Folosirea neamestecată a HVO-ului mai presus de toate conduce la îmbunătățiri semnificative ale performanței în ceea ce privește dioxidul de carbon.

Camioanele Mercedes-Benz echipate cu motoarele OM 470, OM 471, OM 936 și OM 934 ce se supun standardelelor de emisii Euro VI pot fi operate cu motorină HVO începând cu februarie 2016. Această decizie se aplică tuturor variantelor de motoare indiferent de puterea lor de ieșire.

Combustibilului HVO a fost validat după teste extinse
Mercedes-Benz a certificat folosirea combustibilului alternativ pe motoarele sale după ce a efectuat mai multe teste.

În urma acestora, s-a constatat că HVO are caracteristici comparabile cu motorina pe bază de petrol produsă în mod convențional, astfel că, nu sunt necesare modificări ale motoarelor sau perifericele acestora.

Același lucru este valabil și în cazul intervalelor de schimbare a uleiului și pentru curățarea filtrului de particule. Performanța motorului și valoarea cuplului maxim rămân neschimbate.

De asemenea, nu există nicio restricție în ceea ce privește garanția și politica fondului comercial. Omologarea se aplică tuturor combustibililor care respectă standardul EN 15940.

VEZI ȘI: Motorina HVO certificată pentru Scania Euro VI

Curate, economice și puternice
Motoarele ultra-moderne cu șase cilindri în linie Mercedes-Benz OM 470, OM 471 și OM 936 sunt pe cât de curate pe atât de economice și puternice.

Varianta pentru sarcini ușoare, motorul cu patru cilindri în linie OM 934 de 5.1 litri, acoperă o plajă de putere cuprinsă între 156 CP și 231 CP pentru un efect optim.

Motorul de 7.7 litri cu șase cilindri în linie OM 936 acoperă o gamă de putere cuprinsă între 238 CP și 299 CP. Propulsorul Mercedes-Benz OM 470 de 10.7 litri dedicat sarcinilor grele produce puteri cuprinse între 326 CP și 428 CP.

Follow #infotrucker