Top NewsTransport 4.0

Camioanele Mercedes plătesc automat pentru alimentarea la stațiile Shell

Mercedes-Benz Trucks și Shell au testat cu succes plățile digitale pentru combustibil.

Mercedes-Benz a trecut cu succes de primele teste practice cu camioane Actros la stațiile Shell din Stuttgart. Pentru aceste teste, funcția de plată a fost adăugată la sistemul computerizat al camioanelor.

Camioanele Mercedes-Benz Actros utilizate în teste au fost modele de serie al căror software a fost suplimentat cu funcții de autorizare a plăților. Experții Mercedes și Shell au instalat un nou prototip al sistemului digital de identificare Truck-ID în sistemul multimedia al camionului, combinat cu un prototip al cardului digital de carburant cu tehnologie Shell SmartPay API.

Camioanele Mercedes plătesc automat pentru alimentarea la stațiile Shell

Truck-ID lucrează ca un card de identitate integrat, astfel încât tranzacțiile sunt atribuite exact camionului respectiv și aprobate automat de vehicul însuși. Shell SmartPay API funcționează cu un transmițător de date (API – Application Programming Interface) și permite digitalizarea cardurilor de carburant și a plăților pentru carburant în locațiile Shell, prin intermediul computerului de bord al camionului. Plățile se fac din Truck Wallet, o altă platformă prototip dezvoltată de Mercedes-Benz Trucks.

VEZI ȘI: A fost asamblat primul camion Mercedes Actros Edition 2

Odată ce vehiculul s-a identificat sigur în sistemul Shell cu ajutorul Truck-ID, tranzacția a fost autorizată de Shell SmartPay API. Partea esențială a verificărilor de siguranță a fost sincronizarea dintre locația GPS a camionului și stația de alimentare. Doar dacă cele două se sincronizează, pompa se activează.

Până acum, companiile de transport au dat carduri fizice șoferilor pentru plăți la anume stații de alimentare, combustibilul fiind plătit direct din contul companiei. Un card digital de carburant integrat în camion ar putea ușura activitatea șoferilor, ar reduce activitatea administrativă a companiilor și ar îngreuna fraudele cu carduri de carburant.

Din aceeași categorie...

Back to top button