Sustenabilitate

Camioanele Nikola FCEV vor folosi celule de combustie Bosch

Producătorul american Nikola a semnat un acord cu Grupul Bosch pentru celule de combustie pentru camioanele FCEV de tonaj mediu și greu. Conform acordului, Nikola va produce module de celule de combustie Bosch la fabrica sa din Coolidge (Arizona).

Acordul va permite adaptarea modulelor de celule de combustie Bosch pentru camioanele Nikola Tre FCEV și Nikola Two FCEV. Bosch va furniza atât module de celule de combustie complet asamblate, cât și componente majore pe care Nikola le va asambla la fabrica sa din Coolidge.

Camioanele Nikola FCEV vor folosi celule de combustie Bosch

Cele două companii au definit o abordare scalabilă și modulară pentru camioanele Nikola Tre și Nikola Two. Primul model pe care vor fi montate celulele de combustie Bosch produse în SUA va fi Nikola Tre FCEV, în 2023.

Nikola anticipează că modelul Tre FCEV, care va fi vândut și în Europa, va avea o autonomie de până la 500 de mile (800 km). Ulterior, modelul Nikola Two, destinat exclusiv pieței americane, va avea o autonomie de până la 900 de mile (1.440 km).

Vehiculele vor utiliza module de celule de combustie comune, în versiuni de 200 kW (268 CP) și 300 kW (402 CP). ”După o analiză extinsă a celor mai bune opțiuni și strategii am optat pentru acest acord strategic cu Bosch. Vom colabora pentru dezvoltarea și asamblarea de module de celule de combustie speciale pentru aplicațiile noastre”, a declarat Mark Russell, CEO al Nikola.

VEZI ȘI: Cum accelerează camioanul electric Nikola Tre (VIDEO)

Nikola plănuiește să extindă fabrica din Coolidge pentru a începe asamblarea de module de celule de combustie până în 2023. Compania va extinde și facilitățile de testare și validare a tehnologiei FCEV.

În prezent, Nikola construiește și testează primele prototipuri alfa Tre FCEV. Planurile companiei sunt de a începe testarea pe șosea a modelelor FCEV înainte de finalul acestui an.

Nikola a anunțat de curând și începerea primirii comenzilor pentru modelul Tre BEV (camion electric cu baterii).

Din aceeași categorie...

Back to top button