Camioanele noi MAN vor fi echipate din fabrică cu RIO Box

Camioanele noi MAN vor fi echipate din fabrică cu RIO Box

Începând din luna septembrie, dispozitivul RIO Box vine în echiparea standard a tuturor modelele de camioane noi MAN Euro VI din Europa.

Prin implementarea RIO Box în fiecare camion nou produs, MAN se asigură că pune bazele unei viitoare infrastructuri a cărei servicii pot lega întregul sector de transport și logistică.

Folosind soluția RIO bazată pe tehnologia cloud, clienții vor avea în curând posibilitatea să acceseze în mod centralizat date despre flotă și să utilizeze o mulțime de servicii de transport și logistică, RIO Box având rolul de interfață între vehicul și platformă.

Dispozitivul RIO Box este compatibil cu toate sistemele și producătorii. Este proiectat special pentru a putea fi utilizat pe flote mixte, oferind astfel șansa companiilor de transport mici și mijlocii de a face parte din Logistics 4.0. În viitor, RIO Box va putea fi montat retrofit și pe vehiculele cu interfață FMS.

Utilizatorii actuali ai sistemului MAN Telematics au posibilitatea de a transfera în siguranță datele colectate către RIO.

În cadrul procesului de dezvoltare al RIO Box, au fost aplicate cele mai înalte standarde de confidențialitatea și securitatea a datelor, astfel că utilizatorii să dețină controlul total.

Aceștia pot decide dacă vor să împărtășească date cu RIO și să beneficieze de soluțiile digitale ale platformei.

VEZI ȘI: Peste 200 de camioane rulate multimarcă în cadrul Camion Fest 2017

Un server locat în Germania și certificat standardelor europene de securitate transmite datele criptate de către RIO Box înainte de a le pune la dispoziția clientului prin intermediul platformei.

Aceasta va permite apoi funcții suplimentare care includ analiza datelor vehiculului, ca de exemplu turația motorului, viteza, nivelul de carburant sau utilizarea frânei de către șofer.

Numărul de servicii oferite de RIO va crește constant în funcție de necesitățile clienților, iar serviciile existente vor fi îmbunătățite continuu și actualizate automat pentru utilizator.

Camioanele noi MAN vor fi echipate din fabrică cu RIO Box

RIO este o soluție deschisă bazată pe tehnologia cloud dedicată sectorului de transport ca un întreg sub forma unei soluții digitale noi.

Asta înseamnă că, pentru prima dată, toți jucătorii din lanțul de aprovizionare vor fi conectați în rețea unul cu altul printr-un sistem standardizat de informații și aplicații cu funcții de prognoză.

În trecutul recent, utilizarea transparentă a datelor în sectorul transporturilor nu a fost posibilă deseori deoarece jucătorii din cadrul sectorului tind să utilizeze diverse sisteme software independente.

Pentru prima dată, RIO oferă o soluție comună și, ca atare, poate fi utilizată indiferent de marca camionului sau a sistemului telematic. Inclusiv sistemele independente existente pot fi integrate în RIO.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.