Camioanele pe gaz scutite de la plata taxelor de drum în Germania în anumite condiții

Camioanele pe gaz sunt scutite de la plata taxelor de drum în Germania în anumite condiții
Începând cu 1 octombrie 2019, camioanele pe gaz sunt scutite de la plata taxelor de drum în Germania doar dacă au un volum minim la rezervor.

Conform unor modificări aduse legii în Germania, camioanele pe gaz sunt scutite de plata taxelor de drum doar în anumite condiții.

Camioanele pe gaz scutite de la plata taxelor de drum în Germania în anumite condiții

Acest lucru este confirmat de Asociația Germană de Transport și Logistică (DSLV) care spune că sunt scutite de la plata taxelor de drum doar camioanele pe gaz care au un volum minim al rezervorului (unul singur sau mai multe rezervoare mici conectate) de 300 de litri sau 115 kg.

VEZI ȘI: Controalele se întețesc pe autostrada A 9 la Berg în secțiunea Saaleabstieg

Conform Biroului federal pentru transportul de mǎrfuri din Germania (BAG) autoritățile au modificat o prevedere administrativă în ceea ce privește scutirea plății taxei de drum pentru camioanele care folosesc combustibili alternativi.

Astfel, dacă combustibilul principal nu este gazul, atunci camionul respectiv nu este scutit de taxe. Toți șoferii care circulă cu camioane pe gaz sunt obligați să prezinte toate documentele care certifică acest lucru în cazul unui control.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.