Camioane

Camioanele Renault vor avea un nou interior din acest an

Camioanele Renault Trucks T vor primi în curând un nou interior, cu un volan nou cu mai multe funcții și noi ecrane digitale.

La doi ani de la lansarea noii game Evolution, Renault Trucks se pregătește să ofere camioanelor sale din gama T un nou interior. Într-un film prezentat recent de producător putem vedea și primele imagini cu noutățile.

Camioanele Renault vor avea un nou interior din acest an

În film este prezentat noul camion electric Renault Trucks E-Tech T, a cărui producție de serie va începe la finalul acestui an. Acesta va prelua în mare parte arhitectura tehnică a lui Volvo FH Electric, model pe care l-am testat de curând.

Cel mai probabil, noutățile vor fi introduse aproape în același timp și pe camioanele Renault cu combustie, din cauza noilor regulamente privind sistemele de siguranță obligatorii din 2024. Vor apărea astfel un nou volan, care va îngloba toate butoanele necesare funcției Cruise Control, un panou de instrumente complet digital, precum și un nou ecran pentru sistemul de infotainment.

VEZI ȘI: Test Renault Trucks T 440 Turbo Compound: Supliment de cuplu

Noul volan va îngloba în premieră un air-bag pentru șofer. O altă noutate în ce privește siguranța este prezența senzorilor radar laterali pentru sistemul de monitorizare a punctelor oarbe. De asemenea, este de așteptat ca pe ecranul central să poată fi redate imagini de la camera pentru mers cu spatele, o altă cerință pentru camioane din 2024.

Unele informații indică inclusiv faptul că noile camioane Renault T vor avea o consolă față alungită, întreaga structură a cabinei fiind mai lungă cu 11,5 centimetri. Prelungirea părții din față a camionului ar garanta o aerodinamică optimizată, dar și o îmbunătățire a siguranței.

Din aceeași categorie...

Back to top button