Camioane

Camioanele Scania cu noul bord au început să ajungă la clienți

Camioanele Scania cu noul bord digital Smart Dash au intrat deja în producție și au început să ajungă la primii clienți.

În luna septembrie a anului trecut, Scania prezenta primele imagini de studio cu noul său bord. Acum putem vedea primele imagini de la camioane livrate cu Smart Dash, din Norvegia.

Noul bord este un răspuns la noile cerințe de securitate cibernetică, obligatorii începând din luna iulie. Acesta va fi în curând un echipament standard pentru toate camioanele noi Scania.

În versiunea de top, vizibilă în imaginea de deschidere, Smart Dash are un ecran multimedia cu diagonală de 12,9 inchi, care ocupă întreaga zonă centrală a bordului. În versiunea standard, prezentată mai jos, sistemul are un ecran central de 10,1 inchi, care mai lasă loc pe bord pentru șase butoane fizice.

Camioanele Scania cu noul bord au început să ajungă la clienți

Noile ecrane vor susține o multitudine de funcții, inclusiv operarea aerului condiționat, a iluminării interioare sau a setărilor suspensiei pneumatice. Din fericire, unele dintre aceste funcții (precum controlul temperaturii și al volumului) dispun și de butoane fizice, pentru o operare mai ușoară în timpul mersului.

VEZI ȘI: Care este omologul electric Scania al motorului V8

În plus, Scania a păstrat butoanele clasice pentru sistemele de siguranță, plasate lângă frâna de parcare. Aceasta din urmă este de asemenea diponibilă în două versiuni: cu manetă clasică sau electronică.

Noul Smart Dash este completat de panoul de instrumente digital din spatele volanului, care prezintă toate datele necesare în timpul mersului. Sistemul este conectat la Internet ”cloud” printr-o rețea 5G, oferind funcții de diagnoză de la distanță, actualizări de software sau ale hărților digitale folosite de cruise control.

Noul bord digital poate fi văzut și în Caravana Scania care are loc în diverse orașe din țară până la 4 iulie.

Din aceeași categorie...

Back to top button