Știri

Camioanele Scania pentru armata olandeză depășesc înălțimea permisă

Unele dintre noile camioanele Scania livrate pentru armata olandeză depășesc înălțimea maximă permisă, având 4,02 metri. Camioanele au primit o dispensă pentru a putea circula pe drumurile publice.

Am mai scris deja despre problemele provocate de noile camioane ale armatei olandeze, care nu au loc în barăcile din garnizoane. Recent, problemele au devenit și mai hazlii.

Camioanele Scania pentru armata olandeză depășesc înălțimea permisă

Un model livrat de Scania depășește înălțimea maximă admisă de 4 metri. Este vorba de modelul Scania Gryphus High Operational 8×8 cu container de 8 picioare. Acesta are o înălțime de aproximativ 4,02 metri, atunci când containerul este gol.

Camioanele au fost consemnate în garnizoane timp de o lună, după care s-a găsit soluția. Ele au primit un permis permanent de transport agabaritic din partea Agenției Naționale pentru Transport Rutier. Pentru a putea circula, militarii trebuie astfel să îndeplinească noi formalități.

VEZI ȘI: Scania Ice Man cu design inspirat de mașinile de Formula 1 a primit și o semiremorcă pe măsură

Înainte de fiecare călătorie, militarii trebuie să verifice dacă rutele dorite se află pe lista acoperită de permis. De asemenea, aceștia trebuie să verifice dacă pe rută sunt lucrări sau alte obstacole temporare.

În plus, în fiecare camion trebuie să se găsească o copie a permisul de transport agabaritic, pentru a putea fi verificat  de autoritățile rutiere.

Din aceeași categorie...

Back to top button