Camioanele Scania vor fi echipate cu PreView Side Defender II

Camioanele Scania vor fi echipate cu PreView Side Defender II
Modelele Scania vor putea fi echipate cu PreView Side Defender II, sistem pentru monitorizarea unghiurilor moarte, ce detectează pietonii și bicicliștii.

Siguranța în trafic devine un subiect din ce în ce mai arzător, iar marea majoritate a constructorilor auto au făcut o serie de promisiuni importante privind diminuarea accidentelor. De asemenea, autoritățile de la nivelul Uniunii Europene își doresc ca, în viitor, numărul deceslor cauzate de accidentele rutiere să ajungă la zero.

Camioanele Scania vor fi echipate cu PreView Side Defender II

Din aceste motive, tot mai multe autovehicule sunt echipate încă din standard cu sisteme moderne de siguranță.

Scania și-a dedicat o mare parte din investiții pentru dezvoltarea noilor tehnologii de siguranță, iar cel mai recent sistem dezvoltat împreună cu PRECO Electronics se numește PreView Side Defender II.

Noul sistem este disponibil pe vehiculele noi, dar poate fi instalat, la cerere și pe camioanele deja aflate în funcțiune.

VEZI ȘI: Volkswagen a făcut publice primele schițe cu viitorul California 6.1

PreView Side Defender II reprezintă o versiune îmbunătățită a sistemului care monitorizează unghiurile moarte.

Acesta este capabil să detecteze pietonii și bicicliștii, categorie denumită acum utilizatori vulnerabili ai drumurilor. În același timp, sistemul este capabil să detecteze vehiculele aflate în unghiul mort de la distanțe și mai mari.

Noul PreView Side Defender II va dispune de alerte sonore și vizuale mult mai clare, iar astfel, șoferii vor putea înțelege mai rapid ce se întâmplă în unghiurile moarte.

Conform oficialilor Scania, noul sistem a fost deja aprobat de autoritățile din Germania și va putea fi instalat cu încredere și pe camioanele mai vechi.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.