LegislatieȘtiri

Camioanele și autobuzele Euro II interzise în Paris

Începând cu 1 septembrie 2015, camioanele și autobuzele produse până în 2001 cu normă de poluare Euro II, și sub aceasta, au fost interzise în capitala Franței. Excepție fac doar anumite categorii de camioane și autobuze.

Măsura se referă doar la o minoritate a segmentul de camioane și autobuze pentru transportul de mărfuri și persoane care vin zilnic la Paris, acesta reprezentând aproximtiv 10% din totalul vehiculelor comerciale grele care intră în Paris. Camioanele și autobuzele cu normă de poluare Euro II sau mai mică nu mai au voie să circule în zona orașului între orele 8:00 și 20:00.

Proiectul de lege prevede scutiri pentru anumite tipuri de mărfuri, cum ar fi lichide sau cele cu temperatură controlată. Transportatorii francezi nu se teme de mult această decizie luată de municipalitatea din Paris, având în vedere că numărul este relativ mic, majoritatea efectuând transport de marfă în interes propriu sau pentru comercianții stradali.

Camioanele și autobuzele Euro II interzise în Paris

Totuși, există o precupare a transportatorilor în cazul în care municipalitatea din Paris sau alte orașe franceze vor lua în calcul să introducă anumite taxe de trecere în baza kilometrilor efectuați în Paris.

Din aceeași categorie...

Back to top button