Camioanele și tractoarele au blocat autostrada spre Calais

Camioanele și tractoarele au blocat autostrada spre Calais

Asociațiile transportatorilor, fermierilor și comercianților din Franța au inițiat pe 5 septembrie dimineața un protest prin care au cerut autorităților franceze demolarea taberei de imigranți ridicată la periferia orașului Calais.

Protestul vine ca urmare a unei veri fierbiți, în care blocajele rutiere provocate de migranți pe autostrada A16 care duce în port-ul Calais au crescut ca intensitate și au devenint foarte periculoase. De alftel, pe una din filmările publicate de The Telegraph, se poate observa cum un șofer de camion trece peste barajele facute noaptea de migranți.

Un alt incident grav s-a întâmplat săptămâna trecută, când mai mulți migranți au reușit să captureze un camion pe care l-au poziționat perpedicular pe autostradă, provocând un accident care din fericire s-a soldat doar cu răniri ușoare.

Camioanele și tractoarele au blocat autostrada spre Calais

Migranții doresc să oprească camioanele care traversează Canalul Mânecii spre Dover pentru a se urca la bordul acestora ilegal din dorința de a ajunge în Marea Britanie. Această situație a dus la exasperare companiile de transport care tranzitează frecvent zona, deoarece șoferii acestora sunt în permanență atacați de migranții dispuși să facă orice, chiar și să-și riște viața pentru a traversa Canalul.

În cazul în care migranții reușesc să ajungă pe semiremorcă, șoferul de camion realizează că singur nu-I poate da jos de acolo. Astfel, acesta raportează în port Calais prezența la bord a migranților pentru a nu fi acuzat de complicitate. Însă, acest lucruduce la timpi de așteptare de ore, cu întârzieri la livrare și poate penalități la contract, ca să nu mai vorbim de deterioarea vehiculului și riscul permanent de accidente.

VEZI ȘI: Consiliul Concurenței spune că ASF poate controla piața RCA

Protestul de ieri a fost inițiat de asociațiile transportatorilor, fermierilor și comerciaților din Franța din zona Calais, în urma mai multor plângeri venite din partea unor grupuri de șoferi de camion.

Astfel, protestatarii de pe autostrada A16 au solicitat demolarea Junglei, zonă care a crescut constant de-a lungul anilor, ajungând astăzi la o populație estimată de 7000 de migranți. În ultimele luni, autoritățile au transferat o parte din locuitorii Junglei însă acest lucru nu a redus atacurile, ba mai mult, violența acestora a crescut.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker